Як вибрати автошколу?

Водійські права – давно не розкіш, а засіб необхідності. Їх отримання проходить по досить складним алгоритмом – правила видачі посвідчень ускладнюються з кожним роком. Однак в деякій мірі це грає на руку майбутнім водіям, адже після проходження таких складних випробувань вони виявляються більш підготовленими до самостійного водіння автомобіля після отримання прав. Однак ключовим елементом якісної підготовки є вибір автошколи або курсы экстремального вождения. Багато охочих отримати права не замислюються про якість освітніх послуг і надалі рівень комфорту здачі іспиту в ДАІ. Результатом подібної неуважності може стати погана підготовка.

Послуги автошколи з ліцензією, яка користується авторитетом і отримує високу оцінку від випускників – саме вони потрібні вам. Важливо розуміти, що далеко не всі організації, які називають себе «автошколами» де-факто такими є. Необхідна наявність відповідної ліцензії – тільки в цьому випадку можна довіряти організації. З точки зору надання освітніх послуг автошкола з ліцензією кардинально відрізняється від неліцензійного закладу. Виражається це і в документах, які отримує випускник після закінчення курсів, і в рівні його підсумкової підготовки. Так ліцензована школа видасть свідоцтво про її закінчення і картку водія, а також забезпечить здачу іспиту
на машині, на якій велося навчання.

Чому варто зробити вибір на користь ліцензованої автошколи?

Важливо розуміти, що не ліцензовані організації – це курси, які здійснюють теоретичну підготовку майбутніх водіїв категорії «В». Термін навчання тут, як правило, становить не більше 2-х тижнів. Заняття можуть проходити в необладнаних кабінетах, а для практичних занять зазвичай запрошуються приватні інструктора. Відповідно вартість навчання досить низька, проте реальних знань учень фактично не отримує і здача іспитів в ГИБДД проходить як після самопідготовки.

У ліцензованої школі термін навчання становить близько 3,5 місяців і зазвичай ділиться на теоретичні і практичні заняття. При цьому інструктора працюють в школі, викладають практичні заняття на перебувають у власності організації автомобілях. Відповідно учні можуть складати іспити на тих же автомобілях, на яких вони проходили підготовку в момент навчання.


Не пропустіть