ЯКІ ІНСТРУМЕНТИ БУДУТЬ ПОТРІБНІ ДЛЯ РЕМОНТУ АВТОМОБІЛІВ?

Перед тим як купить наборы инструментов потрібно знати і чітко розуміти, які інструменти вам знадобляться при ремонті будь-якої несправності в автомобілі. Часто вони купуються окремо, так як немає потреби в більшості пристроїв з набору. Буває і так, що майстру зручніше працювати якимось іншим інструментом, можливо, допрацьованим власноруч, якого немає в комплекті. Але, з іншого боку, краще, коли буде потрібно якийсь пристрій і воно виявиться під рукою, ніж коли його не буде. У цьому все перевага автомобільних наборів інструментів. Ремонт пройде набагато швидше і простіше, якщо під рукою будуть над усіма речами. Але вибір повністю залежить від ваших цілей і завдань.

ЩО МАЄ БУТИ ПРИСУТНІМ В НАБОРІ?

В хорошому наборі інструментів повинні бути основні необхідні пристосування, без яких не обходиться практично жодна ремонтна робота в автомобілі. Коли ви вирішуєте, який комплект вам вибрати, то подбайте про те, щоб в ньому були такі комплектуючі, і тоді вибір не викличе ніяких труднощів:

В першу чергу це, звичайно ж, ріжкові ключі. Вони практично в кожному гаражі або майстерні на всій земній кулі. Напевно, немає такої людини, яка б не стикався з такими ключами коли-небудь в житті. Відкрутити якусь гайку без нього неможливо. Це, мабуть, найпростіший і найпопулярніший інструмент в будь-якому ремонтній справі. Діаметр використовуваних головок буває від 6 до 32 мм. Подбайте про те, щоб в наборі інструментів були ріжкові ключі всіх розмірів в повному комплекті.

Наступною невід’ємною частиною будь-якого набору повинна бути викрутка. Вона може потягатися з ріжковим ключем за поширеністю в повсякденному житті і затребуваності як в побуті, так і в майстернях або на виробництві. Будь-яке з’єднання під болт можна розібрати тільки за допомогою цього нехитрого пристосування. Викрутки бувають хрестові і шліцьові. У набір повинні входити обидва різновиди, так як доведеться стикатися з різними за формою болтами.
Ще одним важливим елементом комплекту інструментів тріскачка для різних типів головок. Найчастіше досить однієї великої та однієї маленької.

Без хороших пассатижей або в простолюдді «плоскогубців» не може обійтися жоден поважаючий себе водій. Річ досить універсальна і незамінна, тому її знаходження в наборі обов’язково.

Воротки призначені для взаємодії з головками. Без них одна головка марна. Воротки відрізняються розмірами. Великі для великих головок і маленькі для маленьких відповідно.

Карданні шарніри допоможуть вам відкрутити гайки навіть в самих важкодоступних куточках автомобіля. Якщо не можна дістатися до якогось вузла за допомогою звичайного ключа, то слід скористатися цим пристроєм Згинаються з’єднання прекрасно справляється з такою роботою.

Біти та спеціалізовані головки з профілем TOR-X можуть знадобитися для роботи з багатьма деталями в більшості автомобілів. З’єднання у вигляді болтів з таким профілем неможливо демонтувати без цього інструменту.

По материалам http://4profi.com.ua/katalog-instrumenta/nabory-avtoinstrumenta/


Не пропустіть