Як зробити онлайн страховку ОСАЦВ

Більше не треба стояти в чергах, щоб застрахувати свій автомобіль. Тепер досить мати інтернет і кілька хвилин вільного часу, щоб зробити оформление ОСАГО на свій автомобіль.

Як оформити поліс ОСАГО онлайн

Найбільш популярним з усіх видів онлайн-страхування є оформлення поліса ОСАЦВ через Інтернет. З початку 2017 року набув чинності закон, за яким кожна страхова компанія, що займається полісами автоцивільної відповідальності, стала зобов’язана надати клієнтам інтернет-сервіс для оформлення поліса віддалено.

Такі заходи стали цілком виправданими, і отримали масовий позитивний відгук з боку автомобілістів. Не секрет, що ще зовсім недавно у власників транспорту йшли години на очікування в чергах для оформлення поліса, а багато хто з водіїв надовго відкладали продовження договору, не бажаючи витрачати час.

Така ситуація приводив до невдоволення власників транспорту, недоотримання прибутку страховими компаніями, ризику появи незабезпеченість зобов’язань в тому випадку, якщо станеться ДТП. Разом з тим, поліс ОСАГО за рахунок чіткої структури та стандартизації тарифів як не можна краще підходить для віддаленого оформлення – укладення такого договору не вимагає кваліфікованої допомоги і оцінки фахівця, досить внесення даних в страховий калькулятор.

Щоб оформити поліс ОСАГО онлайн, потрібно:

Вибрати страхову компанію. Навіть в невеликих містах функціонують десятки компаній і агентів, ми рекомендуємо віддати перевагу великим страховикам з бездоганною репутацією. Порівнявши тарифи різних компаній за допомогою калькуляторів. Ви можете вибрати найбільш вигідну пропозицію (нагадаємо, що закон передбачає вилку тарифів, всередині якої кожна компанія визначає власний коефіцієнт).
Розрахувати вартість поліса за допомогою калькулятора. Уважно поставтеся до повноти і правильності заповнення всіх граф – якщо ви допустите помилки, вартість поліса буде відрізнятися від реальної. Більш того, в разі виникнення ДТП ваша страхова компанія може відмовити у виплаті, посилаючись на некоректне оформлення поліса. Тому не намагайтеся заощадити, відображаючи неправильні дані в онлайн-формі.
Заповніть заявку на отримання поліса. Після її оформлення вам буде підрахована точна вартість поліса з урахуванням усіх знижок (або, навпаки, підвищувальних коефіцієнтів).
Надішліть заповнену форму в страхову компанію.
Сплатіть поліс. Різні компанії пропонують варіанти оплати або онлайн (картою, електронними грошима) або розрахунок з кур’єром, який доставить поліс.
Отримати можна з кур’єром або в офісі пані. Зараз також дозволяється роздруківка поліса на звичайному принтері – співробітники ГИБДД зобов’язані звіряти дані такого документа із загальною базою.
На сьогоднішній день система оформлення ОСАГО онлайн ще нова, тому має деякі труднощі і питання в використанні. Однак страхові компанії швидкими темпами виправляють виявлені проблеми.


Не пропустіть