Електрокар Porsche Taycan отримав одразу дві нові версії (Фото)

Напередодні мотор-шоу в Лос-Анджелесі марка Porsche відкрила секрет про масштабне поповнення сімейства моделі Taycan. Так електромобіль Porsche Taycan обзавівся традиційною для моделей марки драйверською модифікацією GTS, а також кузовом універсал у дорожньому варіанті: ця версія отримала назву Sport Turismo.

За характеристиками силової установки Porsche Taycan GTS займе проміжне місце між двомоторними виконаннями 4S і Turbo. Його електродвигуни розвивають на піку потужності 598 к.с. і дають можливість прискорюватися до 100 км/год за 3,7 секунди при «максималці» 250 км/год. Цей показник ідентичний для обох типів кузова: Taycan GTS вже на початку продажу буде доступний як седан і як універсал Sport Turismo.

Taycan GTS укомплектують виключно найбільшою з доступних 93,4-кіловатною батареєю. Вона дозволить електрокару проїхати без підзарядки від 424 до 504 км за циклом WLTP: у компанії Porsche повідомляють, що це перша модифікація Taycan, чий запас ходу подолав позначку 500 км. Зарядити акумулятори з 5% до 80% можна буде за 22,5 хвилини за умови застосування потужної зарядної станції.

Адаптивну пневмопідвіску для Taycan GTS запозичили у версії Turbo, проте її параметри переналаштували для більшої емоційності управління. Крім цього, нове виконання отримало великі гальма з 6-поршневими супортами та 390-міліметровими дисками на передній осі. Опціонально також доступні для замовлення карбон-керамічні механізми.

Впізнати версію Taycan GTS можна буде по оригінальному аеродинамічному обвісу й чорному декору кузова. Крім цього, даній модифікації дісталися унікальні 20-дюймові колісні диски: їх дизайн запозичили у коліс Taycan Turbo S, хоча диски пофарбували в чорний колір.

При цьому друга нова версія – Taycan Sport Turismo – це модифікація електрокара у кузові універсал. У моделі Taycan така вже є, проте раніше електромобіль був доступний виключно у «вседорожньому» виконанні Cross Turismo. Нова модифікація загалом повторює вже існуючу, але позбавлена вседорожних елементів іміджу: насамперед пластикового обвісу. Спойлер на кришці багажного відсіку пофарбований у колір кузова. Крім цього, в Taycan Sport Turismo зменшили дорожній просвіт.

Разом з новими варіаціями на тему моделі Taycan дебютувала і незвичайна опція — скляний дах із прозорістю, що змінюється. На скло нанесли плівку з рідкими кристалами, яка змінює свої властивості під впливом електрики. Вся вкрита плівкою площа розділена на 9 сегментів, керувати якими можна індивідуально. Ціна за дане рішення поки що не називається.

Джерело СпидМи

Не пропустіть