Найдоступніший електромобіль Tesla повністю розсекретили (Фото)

Цінник на найбільш бюджетну версію Tesla Model 3 стартує з позначки в 35 тисяч доларів, пише Роман Беньковський на auto.ria.com.

У компанії Tesla розсекретили комплектації і поділилися технічними характеристиками нового седана Model 3. Як і було обіцяно на презентації прототипу, базова версія Tesla Model 3 Standart буде коштувати від 35 тисяч доларів (907 тисяч гривень за курсом НБУ). На повністю заряджених акумуляторах ця версія зможе проїхати до 354 кілометрів, а з нуля до 96 км/год подібний автомобіль зможе розганятися за 5,6 секунди.

У свою чергу більш далекобійний варіант седана – Model 3 Long Range, зможе покривати на одному заряді до 500 кілометрів пробігу. Максимальна швидкість цієї версії складе 225 км/год, а з нуля до 96 км/год вона зможе розганятися за 5,1 секунди. Цінник Model 3 Long Range також озвучений. У штатах за подібний автомобіль проситимуть від 44 тисяч доларів (приблизно 1 140 тисяч гривень за курсом НБУ).

Традиційною панелі приладів в салоні електромобіля так і не з’явилося. Як і у прототипу, салон серійного Model 3 виконаний в дусі мінімалізму. Показники приборки виводяться на величезний 15-дюймовий тачскрін, встановлений в центрі передньої панелі. Він же використовується як інтерфейс мультимедійної системи. За словами Ілона Маска, відмова від традиційної панелі приладів, було вимушеним рішенням. Таким чином інженерам вдалося збільшити вільний простір для ніг задніх пасажирів.

Крім того, тепер офіційно відомо, що вже в базовій комплектації седан отримає початкову версію «автопілота», з якої седан зможе рухатися в межах своєї смуги. За більш просунуту версію цієї технології доведеться доплатити 5 тисяч доларів. Натомість Model 3 навчать самостійно перебудовуватися, рухатися в потоці з постійною швидкістю і паркуватися. А за найсучаснішу версію «автопілота» доведеться доплатити ще 3 тисячі доларів. Як запевняють в Tesla, такі автомобілі і зовсім можуть обійтися без участі людини.


Не пропустіть