Експерти розповіли, чому не варто економити на моторній оливі

Незважаючи на те, що вартість літра моторної оливи зараз може досягати кількасот гривень, заощаджувати на ній не варто. Краще віддати 1-2 тисячі гривень за каністру з якісним продуктом, ніж потрапити на підробку, яка «вбиватиме» двигун.

Для того, щоб продовжити термін служби своїх автомобілів, люди змушені ігнорувати зростання цін на моторні оливи, проте навіть дорогі позиції можуть ховати за собою підробку.

Не нарватися на підробку – це проблема. Їхня частка як і раніше висока. Як правило, підроблені оливи продаються дешевше, ніж оригінальні, тому що роблять їх зазвичай з дешевих компонентів, здатних спровокувати перегрів мотора, утруднити його пуск або навіть змінити звук його роботи.

З цієї причини краще підбирати оливу на основі власних знань та досвіду. Потрібно читати матеріали на сайтах компаній-виробників. Також можна орієнтуватися на рекомендації фахівців щодо того, як уберегти себе від підробки.

Пам’ятайте, що заливши у двигун дешеву оливу, ви можете «вбити» силовий агрегат і тоді незначна економія може завершитися дороговартісним ремонтом.


Не пропустіть