Чому виходить з ладу каталізатор в авто

Каталізатор автомобіля може раптово вийти з ладу, що негативно позначається на роботі двигуна та експлуатації транспортного засобу.

Здорожчання пального в Україні провокує розквіт торгівлі неякісним продуктом і підштовхує деякі заправки продавати сурогатні рідини під виглядом нормального бензину за більш низьку ціну.

Заливши щось подібне у бак, автомобіліст має бути готовим до розплати. Мало того, що сам двигун може важко переварювати такий «подарунок». Бодяга, що погано горить в циліндрах, залишить нагар і кіптяву не лише на свічках і клапанах. Вся ця суміш прямісінько піде в каталізатор і заб’є його стільники. Заправивши пізніше машину нормальним пальним, можна «випалити» більшу частину нагару в циліндро-поршневій групі, але каталізатор таким чином вже не врятувати.

Тож не дивуйтеся, коли через кілька днів після заправки неякісним бензином автомобіль раптом на рівному місці почне глухнути. Це ознака виходу за ладу каталізатора.

До аналогічного результату, до речі, може спричинити й ігнорування водієм проблем із системою запалювання. Водночас нестабільне займання палива в циліндрах означає, що все, що не згоріло в них, летить в каталізатор, різко скорочуючи термін його служби.


Не пропустіть