Стало відомо, чи можна їздити на «євробляхах» під час воєнного стану

Авто на єврономерах продовжують залишатися на дорогах України, попри законодавчі обмеження. Їх власники часто стикаються з юридичними труднощами, включаючи великі штрафи та конфіскацію автомобілів.

Станом на початок 2024 року українське законодавство не дозволяє використовувати автомобілі на іноземній реєстрації без здійснення відповідних митних процедур та сплати митних платежів. У разі порушення, водій ризикує отримати великий штраф і навіть може втратити автомобіль. Такі жорсткі заходи були введені для боротьби з нелегальним ввезенням авто і підтримки легального автомобільного ринку в країні.

Поліція України має право штрафувати водіїв «євроблях» та активно «полює» за ними. За перше порушення передбачено штраф у розмірі 8500 грн. У разі повторного порушення протягом року, штраф збільшується до 17000 грн з позбавленням права керування. А також може бути конфісковано автомобіль.

«Купівля “євробляхи” може здатися вигідною через низьку вартість авто. Але вона тягне за собою ризики значних штрафів і можливу конфіскацію цього автомобіля», – зазначають експерти.

Джерело Дорожній Адвокат

Не пропустіть