Стало відомо, як отримати посвідчення після позбавлення права керування транспортним засобом

На дорогах України патрульні часто виявляють кермувальників напідпитку. Таких кермувальників очікує покарання, включаючи позбавлення права керування та вилучення посвідчення водія. Як повернути цей документ, розповіли у Головному сервісному центрі МВС.

У відомстві нагадують, що особам, які позбавлені права на керування за ст. 130 або/та ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, водійське повертають. Однак після обов’язкового проходження позачергового медичного огляду та складання теоретичного і практичного іспитів у сервісному центрі МВС. Якщо у порушника наявні дві або більше категорій, іспити складаються за вищою категорією, що зазначена в посвідченні водія. Вилучений документ зберігається у сервісному центрі МВС за місцем проживання особи.

Посвідчення видане вперше на 2 роки, не повертається. В такому випадку при вчиненні порушення за ст. 130 або/та ст. 124, такій особі необхідно поновити право керування транспортним засобом, пройшовши теоретичну та практичну перепідготовку в автошколі та скласти теоретичний та практичний іспити у сервісному центрі МВС. Після успішного складання іспиту, посвідчення водія знову видається на 2 роки.

Під час дії воєнного стану в Україні та впродовж трьох місяців з дня його скасування, повернення посвідчення водія здійснюється уповноваженим працівником будь-якого сервісного центру МВС незалежно від місця зберігання вилученого документа.


Не пропустіть