Українським водіям зробили попередження через поширене порушення

Недбале водіння може мати серйозні наслідки, і навіть незначні порушення правил можуть мати негативні наслідки.

Водії, які розмовляють по телефону під час руху, особливо небезпечні як для себе, так і для інших учасників дорожнього руху. Ми говоримо про мобільні пристрої, а не про бездротові гарнітури.

В Україні, згідно з Правилами дорожнього руху (п. 2.9.е ПДР), водіям заборонено користуватися мобільними телефонами в руках.

Слід зазначити, що недотримання правил користування мобільними телефонами за кермом може мати серйозні наслідки. Якщо дзвінок під час руху не призвів до ДТП, водія можуть оштрафувати на 510 гривень (згідно зі статтею 122.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Рішення з цього приводу приймає інспектор на місці зупинки.

Однак, якщо розмова водія спричиняє зміну швидкості інших учасників дорожнього руху, викликає різкий маневр або порушує інші правила безпеки, то штраф може становити 1445 грн або водійське посвідчення може бути вилучено на строк від шести місяців до одного року (згідно зі статтею 122, п. 5 Кодексу про адміністративні правопорушення).

Небезпека розмов по мобільному телефону або надсилання повідомлень у месенджері під час керування автомобілем не лише підлягає правовим санкціям, але й становить загрозу для самого водія та оточуючих. Тому важливо, щоб водії дотримувалися правил і забезпечували свою безпеку на дорозі.

Джерело ampercar.com

Не пропустіть