Топ-10 найпопулярніших автомобілів в Україні у 2019 році

Які автомобілі українці найчастіше купували в 2019 році

Україна перетворилась на поле бою кросоверів. Легкові автомобілі підвищеної прохідності «окупували» половину першої «десятки» найбільш продаваних моделей в країні у 2019 році. Несподіванкою ж стала поява в ТОП-10 повнорозмірного рамного позашляховика.

Найбільше місць в добірці зайняли представники Renault і Toyota – по три моделі від кожного бренду. Решті – Kia, Skoda, Hyundai і Nissan – дісталося по одному місцю.

У список минулорічних бестселерів не вдалося потрапити жодному «німцю», «китайцю» і «американцю». Через «нелояльну» цінову політику сильно здав позиції в Україні Ford. Та й моделі Volkswagen теж не можна назвати доступними.

Найбільш бюджетний німецький варіант – Volkswagen Polo Sedan – без сумнівів програє боротьбу за покупця Renault Logan. А Ford Fiesta не може змагатися з Sandero.

Китайські автомобілі повертаються в Україну дуже повільно. І поки не зуміли повернути до себе довіру. Незважаючи на те, що багато моделей з Піднебесної входять до рейтингу найдешевших авто країни.

Які ж автомобілі українці купували найчастіше в минулому році? Щоб відповісти на це питання, MMR.net.ua підготував «десятку» бестселерів вітчизняного автомобільного ринку.

Найпопулярніші авто в Україні: ТОП-10

За результатами продажів в 2019 році. Дані: асоціація «Укравтопром».

  1. Toyota Camry

Toyota Camry – один з найпопулярніших автомобілів в світі. Користується високим попитом японський седан і в Україні.

Перш за все, цей автомобіль цінують за надійність. І, як наслідок, – високу ціну на вторинному ринку. Ще один явний плюс машини – немає проблем з установкою газобалонного обладнання (ГБО). А це значає, можна економити на паливі.

Однак і об’єктивної критики на адресу «японця» вистачає. Camry не можна назвати високотехнологічним автомобілем. Він позбавлений багатьох сучасних модних «фішок». До того ж Toyota наполегливо відмовляється комплектувати авто для українського ринку новими моторами і трансмісією. Місцевим шанувальникам моделі доводиться задовольнятися старими агрегатами.

  1. Nissan Qashqai

Nissan Qashqai – компактний кросовер, який може похвалитися хорошим набором систем безпеки, збалансованою керованістю і м’якою підвіскою.

Цей автомобіль відмінно підійде для поїздок по місту, особливо з дітьми. Він м’який, маневрений, а його кліренс дозволяє долати практично будь-які міські перешкоди. Для подолання легкого бездоріжжя або неглибокого снігу «паркетник» може оснащуватися повним приводом.

Однак для далеких поїздок з великою кількістю багажу «Кашкай» – далеко не кращий варіант. Багажник позашляховика «Ніссан» – один з найменших в класі. Та й мультимедіа, яка повинна буде розважати вас в дорозі, тут, м’яко кажучи, не найкраща серед конкурентів. Навіть в топових комплектаціях мультімедійка Nissan Qashqai не вміє інтегруватися ані з «андроїдами», ані з «айфонами».

  1. Hyundai Tucson

Hyundai Tucson – один з найбільш затребуваних кросоверів в Україні.

Tucson більш місткий і краще обладнаний, ніж його головний «опонент» і побратим за платформою Kia Sportage. Проте, за обсягом багажника він все ж поступається багатьом однокласникам. Зокрема, таким, як Toyota RAV4, а також Honda CR-V, Peugeot 3008 і Skoda Karoq.

Також, незважаючи на оновлення в 2018 році, українська версія «Хюндай Туксон» чомусь не отримала деякі системи безпеки, якими автомобіль оснащується в Європі.

  1. Toyota Land Cruiser Prado

Toyota Land Cruiser Prado 2018 модельного року дебютувала на автосалоні у Франкфурті. Японський позашляховик отримав новий дизайн «носової» частини, а також нову приладову панель і центральну консоль.

Стилістично автомобіль став ближче до свого «старшого брата» – Land Cruiser 200. Також поповнився список оснащення позашляховика. В іншому ж він практично нічим не відрізняється від свого попередника. Зокрема, мотори і трансмісії залишилися колишніми.

В Україні продажі нового «Прадо» стартували в листопаді 2017 року. Незважаючи на високу ціну – понад $ 40 000 за базову комплектацію – для багатьох Prado залишається вельми привабливим варіантом для покупки. Що й не дивно, з огляду на позашляхові можливості авто.

  1. Skoda Octavia

Цього року відбувся дебют абсолютно нової Skoda Octavia. Однак у продажу вона з’явиться лише у 2020 році. Так що, в даному рейтингу логічніше говорити про вже «старе» покоління моделі.

Нинішня «Октавія» дебютувала в березні 2017 року на автосалоні в Женеві. І практично відразу продажі новинки стартували в Україні.

Основні зміни торкнулися зовнішності автомобіля. «Октавію» переробили під новий дизайн марки в дусі нового Skoda Superb. Зовнішній вигляд став агресивнішим.

Автомобіль, як і раніше, пропонують в двох виконаннях – ліфтбек і універсал. У лінійці моторів – чотири агрегати: три бензинових і один дизельний.

  1. Renault Sandero

Renault Sandero – м’яко кажучи, не ікона стилю. Але цей автомобіль цінують не за дизайн інтер’єру або салону. Головна перевага «Сандеро» – відносно невисока ціна і хороший вибір моторів.

Незважаючи на дешевизну матеріалів, хетчбек зібраний якісно. Салон можна назвати просторим для автомобіля такого класу.

Так, «Сандеро» не так цікаво водити, як, наприклад, Ford Fiesta або Volkswagen Polo. Але якщо вам потрібна недорога машина з економічним мотором, то, швидше за все, ви зробите вибір на користь Renault.

  1. Toyota RAV4

Toyota RAV4 – один з найбільш високотехнологічних кросоверів в своєму класі. Автомобіль має «просунуту» систему повного приводу, якою не може похвалитися більшість конкурентів. Також японці – поки одні з небагатьох, хто пропонує гібридні «паркетники».

А ось мультимедійну систему «РАВ4» просунутої назвати не можна. «Тойота» як і раніше не оснащує українські автомобілі Apple CarPlay і Android Auto. Ще один неприємний нюанс: компанія урізала для України список оснащення, яке є в Європі і США.

  1. Renault Logan

Оновлений Renault Logan був представлений в Україні на початку 2017 року. Автомобіль має мінімальні зміни в екстер’єрі та інтер’єрі. З технічної точки зору авто тепер може похвалитися більш багатим обладнанням.

В цілому «Логан» – відносно недорогий і економічний європейський седан з містким багажником.

  1. Renault Duster

Renault Duster – компактний і відносно недорогий кросовер, який в Україну постачається з румунського заводу Dacia. Саме під цим брендом Duster можна купити в Європі. А ось у нас маркетологи вирішили «приліпити» до паркетника шильдик Renault, вочевидь, вважаючи, що французькому бренду українці довіряють більше.

Колись у Renault Duster фактично не було конкурентів в своєму класі. За ціною автомобіль поступався хіба що «класиці» російського автопрому – ВАЗ «Нива». Однак, з часом «Дастер» обзаводився новими технологіями, а разом з цим поступово піднімалася і ціна кросовера.

Сьогодні «Рено Дастер» практично наздогнав за вартістю Suzuki Vitara.

  1. Kia Sportage

Продажі оновленого Kia Sportage – найбільш затребуваного автомобіля вітчизняного ринку – стартували в 2018 році. Українці цінують «Спортейдж» за відносно невисоку вартість, хорошу базову оснащеність і практичність. До того ж бестселер «Кіа» можна купити в розстрочку.

У плані технічних характеристик новий Sportage може похвалитися багатим вибором двигунів і трансмісій. Kia пропонує, як бензинові, так і дизельні агрегати, що вигідно відрізняє кросовер на тлі деяких конкурентів. Наприклад, Toyota RAV4 з деяких пір пропонується тільки в бензиновому виконанні.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть