Топ-10 найбільш переоцінених автомобілів у 2020 році (Фото)

Які популярні сучасні автомобілі люблять більше, аніж вони на те заслуговують

В автомобільному світі є моделі, які користуються дуже високим попитом. Але якщо добре до них придивитися, виявиться: вони або технічно застаріли, або мають суттєві проблеми з безпекою та не відповідають сучасним споживчим вимогам. Та і взагалі, давно вже є кращі альтернативи, на які, чомусь, покупці не звертають увагу.

Звісно, що моделі, які потрапили в добірку MMR, не є поганими машинами. Мова зовсім про інше. А саме про відношення до деяких автомобілів як до «святої корови». Хоча насправді – це звичайна робоча конячка, яка давно не є взірцем автомобілебудування.

Отже, нижче 10 автомобілів, які, на нашу думку, цінуються більше, ніж на те заслуговують.

Toyota Land Cruiser Prado

У 2020 році Toyota Land Cruiser Prado стабільно входить до топ-10 найпопулярніших автомобілів в Україні. Його купують частіше, аніж, наприклад, Camry чи Corolla, які коштують відчутно дешевше. Схоже на те, що японці розпродавали старі «Прадо» щоб скоріше завезти оновлену модель.

Проте у будь-якому разі виникає питання: звідки у українців така любов до цього рамного важкого позашляховика? Так, ця модель дуже добре справляється з бездоріжжям. Але будемо відверті: більшість покупців «Прадо» ніколи не будуть з’їжджати на ньому з асфальту.

Тож всюдихідні якості моделі тут не до чого. Це просто бажання отримати «багато автомобіля на всі гроші». Ще й потім вигідно його продати на вторинному ринку.

Mercedes-Benz G-Class

Mercedes-Benz G-Class – мабуть, найбільш безглуздий сучасний автомобіль. Колись це був справжній утилітарний позашляховик. Але сьогодні його використовують лише щоб продемонструвати свої статки. До того ж за ним закріпився імідж «бандитського» авто.

Тож виникає питання, а навіщо купувати «Гелендваген», якщо не використовувати його як позашляховик. Краще вже купити якийсь преміальний кросовер – GLS чи GLE, які на трасі та у місті є більш практичними.

Tesla Model X

Деякі американські експерти стверджують, що всі без винятку електромобілі Tesla є переоціненими. Бо їх якість не відповідає ціні. І власники постійно стикаються з проблемами.

Підтверджує це і дослідження Consumer Reports – американської організації, яка займається вивченням споживчих ринків. У 2020 році американці опублікували рейтинг надійності автомобільних марок, де «Тесла» була на одному з останніх місць.

Але найбільш безглуздий, на думкую експертів, електромобіль Tesla – Model X. Складний механізм задніх дверей, які називають крилами сокола, у більшості випадків немає практичного виправдання. А ось ремонт таких дверей буде коштувати дуже дорого.

Проте, не будемо сперечатися: з точки зору характеристик силової установки Tesla Model X – відмінний електромобіль.

Nissan Leaf

Коли Nissan Leaf тільки з’явився у продажу, мабуть, це був оптимальний електромобіль на той час. Але друге покоління «Ліфа» вже не пропонує нічого унікального. І за такі гроші ви можете знайти електрокар з кращим запасом ходу та дизайном інтер’єру.

На одному заряді батареї Nissan Leaf в модифікації e+ проїжджає 385 кілометрів (за циклом WLTP). За сучасними мірками це дуже скромний показник. При цьому автомобіль коштує близько 40 000 євро. За такі гроші ви вже можете купити, наприклад, Volkswagen ID.3 Pro S, який буде на одній «заправці» проїжджати майже 550 кілометрів.

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler – легендарний позашляховик. MMR навіть включив цю модель до топ-10 кращих всюдиходів сучасності. Але, незважаючи на це, ми все ж віднесли цей автомобіль до переоцінених. Головна причина цього рішення – безпека.

У 2018 році нове покоління Wrangler за результатами тестів Euro NCAP набрало всього одну зірки з п’яти можливих. Це один з найгірших результатів за останні роки. Позашляховик виявився небезпечним для усіх учасників дорожнього руху – водія, пасажирів та пішоходів.

BMW i3

BMW i3 – це ще один популярний електромобіль, який вже давно лишився позаду багатьох своїх конкурентів. На одному заряді «малюк» може проїхати близько 300 кілометрів. Тобто майже вдвічі менше, ніж Volkswagen ID.3.

Доводить непрактичність i3 і досвід поліції США. У 2018 році американські копи купили у BMW електромобілів на 10 мільйонів доларів. Але вже через два роки вирішили їх позбутися. Бо запас ходу замалий для служби в поліції.

Lexus LX

Lexus LX – це великий та важкий рамний позашляховик з купою застарілих технологій та рішень. За великим рахунком, ми маємо справу з люксовою версією Toyota Land Cruiser 200. Але люкс в даному автомобілі теж реалізовано, м’яко кажучи, специфічно. Наприклад, задній диван розташовано так, що ваші стегна завжди будуть у повітрі. Навіть якщо ви невеликого зросту. Підлокітник, до речі, теж далекий від ідеалу. Його розташовано занадто низько.

Але в Україні цей автомобіль дуже люблять. Бо він дозволяє компенсувати недостатню самовпевненість.

Fiat Panda

Fait Panda – найпопулярніший італійський автомобіль в Європі. За даними аналітичної компанії Jato, у жовтні «Панда» увійшла в п’ятірку європейських бестселерів. І це дивно, адже у цієї моделі є великі проблеми з безпекою.

У 2018 році за результатами краш-тестів Euro NCAP «Панда» не набрала жодної зірки. Це найгірший показник за всю історію тестів цієї організації. Захист водія і дорослих пасажирів в Panda оцінили нижче середнього через високу ймовірність травм голови і грудної клітини при фронтальних зіткненнях.

Bugatti Chiron

Автомобілі Bugatti завжди сприймали як найшвидші в світі. Саме завдяки рекордам швидкості отримав популярність і Veyron. Його спадкоємець – Chiron – мав показати нові стандарти швидкості. Але так не сталося. Спорткар не зумів вибороти титул найшвидшого автомобіля в світі. Тож його крутість опинилася під великим питанням.

Станом на грудень 2020 року  в списку найшвидших автомобілів в світі Bugatti Chiron займає лише третю сходинку, поступаючись SSC Tuatra та Koenigsegg Agera RS.

Mercedes-Maybach S-Class

Все, що відбувається сьогодні з Maybach, виглядає дуже дивно. Бо більше не існує самостійного бренду. Німці використовують легендарну люксову марку, просто щоб заробити більше грошей. Класичний тому приклад Mercedes-Maybach S-Class.

Звісно, що ми маємо справу з розкішним автомобілем. Але використання «подвійного прізвища» виглядає як паразитування на чужому імені, справжнього власника якого вже давно немає з нами.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть