У Норвегії встановили новий рекорд продажів електромобілів у вересні 2021 року

За даними аналітиків Советf за інформацією про дорожній рух Норвегії, у вересні 2021 року в Норвегії був встановлений новий рекорд за кількістю проданих електромобілів.

Рада за інформацією про дорожній рух Норвегії опублікувала звіт, в якому йдеться про те, що «у вересні з 17 992 вперше зареєстрованих нових особистих автомобілів 13 941, або 77,5%, довелося на електромобілі. Зростання в порівнянні з цим же місяцем роком раніше [коли був поставлений попередній рекорд] становить 45,8%».

Крім цього, в тому ж звіті говориться і про інший рекорд, встановлений у вересні 2021 року – загальна кількість проданих транспортних засобів. Експерти розповіли, що за минулі місяці 2021 року в Норвегії було реалізовано майже 129 тис. нових авто, що відразу на 35% більше, ніж за аналогічний період річної давності. Частка електрокарів становить 62,5% від загального числа проданих машин – це на 12% більше, ніж роком раніше.

Влада Норвегії мають намір домогтися того, що вже до 2025 року кожен новий особистий і вантажний автомобіль в країні повинен мати нульові викиди в атмосферу.


Не пропустіть