Таїланд хоче випускати українські машини (фото)

На виставці Defense & Security Thailand 2019, яка проходила з 18 по 21 листопада, Таїландський інститут оборонних технологій (DTI) представив командно-штабну машину BTR-3CS (БТР3-КШ).

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на Ukrainian Military Pages.

Нагадаємо, БТР3-КШ / ACPC-01 (Armoured Command Post Carrier) – машина на базі БТР-3, що була розроблена, у рамках спільної програми за фінансування DTI, ДП «Київський бронетанковий завод» (входить до складу ДК «Укроборонпром»), спільно з іншими підприємствами Концерну та приватними компаніями, а також місцевою фірмою Datagate, яка зібрала прототип на своїх потужностях у місті Чачоенгсао у південно-центральному Таїланді.

За даними видання Jane’s Defence Industry, французька Thales також бере участь у програмі, інтегруючи у транспортний засіб те, що вони описали як «C5I (computerised, command, control, communications, and combat information) рішення». Thales інтегрував свою систему у співпраці з тайською компанією Datagate.

Представники DTI повідомили Jane’s, що Королівською армією Таїланду незабаром розпочне випробування BTR-3CS, після чого розпочнеться його виробництво у Таїланді (наразі існує лише один прототип – прим. ДЕ). Чиновники заявили, що армія потребує більш ніж 60 машин для кількох батальйонів. DTI також планує здійснювати експорт БТР-3КШ на регіональних ринках.

Директор з розвитку DTI Кол Чатчапонг Пунпаяк повідомив, що машина створена завдяки передачі технологій з України. Двигуни Deutz та трансмісія Allison також імпортовані, як і деякі бортові системи. Однак, за його словами, багато компонентів вироблені на місці, також тайська промисловість намагатиметься максимізувати свою участь у програмі найближчі кілька років.


Не пропустіть