Чеська Tatra замість КрАЗа: українські військові знову відмовляються від вітчизняних машин

Комплекс протикорабельних крилатих ракет 360МЦ «Нептун» може бути замовлений не на шасі українських «КраЗів», а базуватиметься на чеських «Татрах».

Про це пише MMR з посиланням на Ukrainian Military Pages.

Про це, на своїй сторінці у Facebook, повідомив генерал-лейтенант Михайло Забродський, екскомандувач Десантно-штурмових військ ЗС України, народний депутат, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

За його словами, прийнято рішення замінити вітчизняні базові машини комплексу – КрАЗ-7634 на чеські машини Tatra. Використання чеських машин, які в два рази дорожче за КрАЗ, не тільки збільшить видатки бюджету, але й вдарить по сім’ях кременчуцьких машинобудівників. Не згадуючи вже і без того про критичний стан чи не єдиного вітчизняного машинобудівного заводу.

Нагадаємо, що дослідний зразок ракетного комплексу «Нептун» базується на шасі від ПрАТ «АвтоКрАЗ». Зокрема самохідна пускова установка УСПУ-360 виконана на базі шасі КрАЗ-7634НЕ (КрАЗ Н27.3ЕХ) колісної формули 8х8, а рухомий командний пункт РКП-360, транспортно-заряджальна машина ТЗМ-360 та транспортна машина ТМ-360 розміщені на базі автомобільного шасі КрАЗ-63221.


Не пропустіть