В Україні виготовлять спецмашину для армії (фото)

Конструкторсько-виробниче підприємство «Inguar» («Інгуар») запропонувало розробити техзавдання для виготовлення легкої тактичної колісної бойової машини.

Про це повідомляє прес-служба підприємства в соціальній мережі Facebook.

«Командувачу ДШВ Мойсюку Євгену Георгійовичу запропоновано сумісно розробити технічне завдання, за яким підприємство планує сконструювати та виготовити перший дослідний зразок саме для потреб ДШВ. ТКБМ зацікавив присутніх на конференції тим, що: може бути десантований з літака, має унікальну прохідність, а саме кут підйому 60 град. та кут бокового крену 45 град.  До цього часу техніка, що випробувалась  ЗСУ, мала максимальний кут підйому 30 град. та боковий кут крену 20 град», – йдеться у повідомленні.

Новинка матиме максимальну швидкість в 180 км/год. Також буде можливість їзди по бездоріжжі зі швидкістю до 100 км/год, при якій підвіска буде витримувати падіння при повному завантаженні, а саме 10 чоловік особового складу + повний бойовий комплект (150см).

Спецмашина може бути обладнана мінометним протитанковим комплексом, протитанковим комплексом “Амулет” з 2 ракетами (вир. КБ “Луч”), кулеметами 7.62, 12.7 та 14.5мм та іншими видами озброєння.


Не пропустіть