Що залишилося від армійського Hummer після атаки

Ми вже не раз повідомляли з посиланням на різні джерела, що тих красивих броньованих автомобілів, які нам часто показують в Києві, на передовій немає. І ось одне з таких підтверджень. 1 березня мобільна група «Щастя» піддалася обстрілу на Луганщині. Противник вів вогонь з вигідної позиції з РПГ-7, РПГ-18, СВД, ПК, автоматів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, пише wartime.org.ua.

«Цей пошарпаний Hummer, як їх називають на фронті – ленд-лізовський (від США), зведеної мобільної антиконтрабандної спецгрупи (ГФС СБУ) потрапив в засідку під Трьохізбенкою на Луганщині. ДРГ противника вела вогонь з вигідної позиції через річку з протилежної, ворожої сторони Сіверського Дінця з РПГ-7, РПГ-18, СВД, ПК, автоматів», – написав він.

«Результат – у нас троє поранених. Це приблизно той район, де загинула в вересні 2015 року група «Ендрю».

Як видно на фото, обстрілу піддався один із тих самих HMMWV, переданих Україні із запасників армії США. Це так званий легкий варіант, де навіть двері з брезенту. Зрозуміло, їх прошило чергами і осколками на раз.

Але чиновники добре знають, що це місце досить небезпечне, раз тут вже гинула група «Ендрю», але продовжують наполегливо посилати туди неброньовану техніку. А в цей час броньовики охороняють незрозуміло що в тилу. Наприклад, у Антикорупційного бюро на озброєнні виявився новенький БТР-3Е.


Не пропустіть