Українські військові активно використовують бойові машини Oncilla (Відео)

Українські бійці використовують польські бойові машини Oncilla. Ця бронемашина спроектована за стандартами НАТО та має у своєму оснащенні сучасні європейські технології.

Машина має у своєму оснащенні 10-кратний тепловізійний приціл, а також бойовий модуль, що легко керується, який включає 12,7-мм кулемет НСВТ. Вся інформація та зображення з камер виводиться на монітор, встановлений на передній панелі, який можна перемикати однією рукою.

Ці бронеавтомобілі відмінно зарекомендували себе на полях битв, тому що відрізняються підвищеною прохідністю та маневреністю. Перед постачанням їх в Україну інженери компанії доопрацювали БТРи з урахуванням потреб наших військових.

Нагадаємо, з 2013 року Польща виготовляє ліцензійну копію «Дозор-Б» під назвою Oncilla («Онцилла»). Польські Oncilla постачаються на експорт, в тому числі і в Україну. У свою чергу ТБКМ «Дозор-Б» – це створений в Україні Харківським конструкторським бюро з машинобудування як багатоцільовий захищений транспортний засіб для транспортування особового складу, зброї, та військового обладнання вагою до 2 тонн.


Не пропустіть