ЗСУ освоюють унікальні машини розмінування Hydrema (Фото)

Нещодавно створені підрозділи розмінування, що входять до складу Командування Сил підтримки ЗСУ, зараз проходять посилене навчання на передових машинах Hydrema. Ця високотехнологічна техніка датського виробництва була передана закордонними партнерами, повідомляє Головне управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки, пише autocentre.ua.

Протимінна машина Hydrema 910 MCV (Mine Clearing Vehicle) здатна розчищати території від мін потужністю до 10 кг у тротиловому еквіваленті. Для цього використовується система з 72 ланцюгів з бойками на кінці (кожен важить 0,9 кг), що приводяться в дію ротором з гідроприводом. Швидкість обертання – до 400 об/хв. Ротор у робочому стані частково поринає в землю: цей процес регулюється або вручну, або в автоматичному режимі. Ширина смуги, що розчищається, становить 3,5 м.

Hydrema 910 MCV оснащується двома 6-циліндровими дизельними двигунами Perkins потужністю 178 к. с. Тут застосовується 6-ступенева напівавтоматична коробка передач ZF та гідростатична трансмісія. Споряджена маса становить 18 т. При розмінуванні машина рухається заднім ходом. Залежно від мысцевості швидкість у такому режимі може досягати 12 км/год. Максимальна транспортна швидкість – 35 км/год. Тримісна кабіна броньована та захищає від стрілецької зброї калібру 7,62 мм.

Такі машини будуть використовуватись на звільнених від окупантів територіях. Зазначимо, що сьогодні замінованими є близько 30% усіх земель в Україні (як звільнених, так і тих, що перебувають під тимчасовою окупацією), а це понад 8 млн га сільгоспугідь.


Не пропустіть