Американські Abrams помітили в Україні з незвичайним “тюнінгом” (Фото)

На американських танках використовують оригінальний динамічний захист

Передані в Україну танки Abrams тепер оснащені аналогічним динамічним захистом M19, як і американські машини такого зразка. Про використання саме такого комплекту динамічного захисту (ДЗ) згідно з фото, що нещодавно з’явилося в мережі, повідомили експерти ГО “Український військовий центр”. На їхню думку, це дійсно ДЗ M19 Abrams Reactive Armor Tile-1 (ARAT-1).

Вони повідомляють, що наразі поставлені США бойові танки M1A1 Abrams у спеціальній версії SA (situational awareness) “світилися” без додаткових елементів бронезахисту.

З різних спеціалізованих джерел відомо, що ARAT входить до комплекту Tank Urban Survival Kit (TUSK). Він успішно зарекомендував себе під час кампанії в Іраку, що дуже допомогло американським танкістам під час бойових зіткнень. Танки Abrams у версії SA Збройних Сил України мають комплект динамічного захисту M19 Abrams Reactive Armor Tile-1 (ARAT-1).

Ця версія M19 була прийнята на озброєння армії Сполучених Штатів Америки у 2006 році для захисту танків під час битв у міських умовах та виробляється компанією EBAD. Динамічний захист створений на основі блоків ДЗ M5 із комплекту Bradley Reactive Armor Tiles (BRAT).

Броньовані пластини M19 можуть захистити бік танка від кумулятивних боєприпасів із пробиттям приблизно 500-550 міліметрів. У разі пошкодження захисні блоки можуть швидко замінюватись у польових умовах екіпажем без застосування інших підйомних механізмів та зварювального обладнання.

Експерти зазначають, що комплект ДЗ відповідає вимогам стандарту MIL-STD 2105, а супутня шкідлива дія зведена до мінімуму. Також мінімізовано випадки детонації сусідніх блоків ДЗ.

Це досягається завдяки тому, що струмінь кумулятивного заряду вражає металеві пластини, ініціюючи вибуховий шар усередині, змушуючи дві металеві пластини розлітатися в різні боки. На кожній стороні танка розміщено 32 блоки, а також опція для розміщення додаткового комплекту ДЗ на вежі.

Джерело auto.bigmir.net

Не пропустіть