Інженерним підрозділам ЗСУ у роботі допомагають броньовані навантажувачі (Фото)

Сьогодні в операційній зоні ОСУВ «Таврія» проходить активна робота з будівництва фортифікаційних споруд, а також протитанкових ровів, траншей та мінних загороджень. І тут інженерним підрозділам Командування Сил підтримки ЗСУ допомагає найрізноманітніша спецтехніка, у тому числі, яка передана закордонними партнерами.

На фото можна побачити броньований фронтальний навантажувач німецького виробництва – Ahlmann AS200. Такі машини з навісним обладнанням для розмінування було поставлено в Україну минулого року. В даному випадку навантажувач використовується за прямим призначенням – з ковшем об’ємом 2 м куб. На ньому встановлений турбодизель Perkins потужністю 174 к. с. Армійський варіант, звісно, важчий за свого цивільного побратима, що має споряджену масу 13,85 т.

Броньована кабіна Ahlmann AS200 захищає оператора від стрілецької зброї калібру 7,62 мм та підриву різних боєприпасів. Цікаво, що на даху встановлена броньована рубка, що має по периметру вікна з протикульним склом, а зверху – потужні прожектори.

Разом із броньованим колісним навантажувачем нашим військовим допомагає й інша спецтехніка. Зокрема, це різні екскаватори – від гусеничного XCMG до армійського ЕОВ-4421 на базі «лаптежника» КрАЗ-255Б1 (6х6).

Джерело ampercar.com

Не пропустіть