В Україні виготовили нову пожежно-рятувальну машину (Фото)

Національний виробник пожежної техніки “Пожмашина” офіційно представив свою нову модель пожежної автоцистерни 2024 року. Ця високотехнологічна машина ще не пішла до замовника, але вже зібрала зацікавленість від фахівців та ентузіастів галузі.

Автоцистерну збудували на основі вже добре відомої платформи Daewoo CM6C7 6WD Novus 6×6.1. Нова автоцистерна отримала ряд нововведень, серед яких варто відзначити велику освітлювальну щоглу завдовжки 6 метрів. Вона буде вельми корисною як під час нічних операцій, так і в умовах туману чи задимлення території.

Також укомплектована фронтальною лебідкою вагою 9 тонн, яка буде в нагоді при відтягуванні пошкодженого транспорту або прокладання шляху до вогнеборців. Додатково до вже встановленого обладнання, такого як розетки RetboX та інструменти Holmatro, тут з’явилися вентилятор Leader, ліхтарі та інше.

Повна маса автомобіля складає 29 000 кг, а його двигун DAEWOO NOVUS розроблений з потужністю 420 к.с. Для комфорту екіпажу в кабіні передбачено місця для шести осіб.

Цистерна об’ємом 8 кубометрів вміщує 8000 літрів води і обладнана насосом FPN 10-3000 з продуктивністю 3000 л/хв, що забезпечує потужний струмінь для гасіння пожеж.

Загалом, нова пожежна автоцистерна виявилася багатофункціональною і надійною, готовою до викликів на передовій лінії пожежного захисту.

Джерело auto.24tv.ua

Не пропустіть