Продемонстрували роботу бронемашини із функцією збивання дронів (Відео)

На виставці DIMDEX 2024 у Досі бельгійська компанія John Cockerill Defense представила свою оновлену бойову машину-невидимку Cockerill iX з керованою здалеку інноваційною системою захисту від дронів повідомляє Авто 24.

Представлене рішення John Cockerill Defense (JCD) щодо боротьби з дронами вже пройшло двотижневі випробування в Болгарії. Там тестувалися методи боротьби з БПЛА різних розмірів та тактико-технічні характеристики, включаючи дуже високі швидкості польоту.

Основою розробленої нової методики вогневого ураження БПЛА є система автоматичного відстеження, в якій використовується передовий штучний інтелект для виявлення цілей та прогнозування їхнього руху. Ця методика успішно пройшла випробування.

Технологія штучного інтелекту раніше успішно використовувалася у наземних системах і тепер адаптована до повітряних загроз. Використовувалися алгоритми знищення повітряних цілей разом із передовими балістичними ракетами (ПРО), що забезпечило високу ефективність.

Бельгійці пропонують універсальне рішення для захисту від зростаючої загрози безпілотних літальних апаратів БПЛА. Cockerill® iX з унікальними можливостями перехоплення повітряних цілей та модульною системою з кількома озброєннями є революційним інструментом для сил територіальної оборони. Це дозволяє нейтралізувати загрози, перш ніж вони зможуть досягти своєї мети.

У випробуваннях Cockerill iX ознаменувалася надзвичайною маневреністю та точністю, здатністю вражати цілі на швидкостях понад 120 км/год. Автомобіль розроблений як для доріг, так і бездоріжжя. iX може розвивати швидкість до 200 км/год на дорогах та 160 км/год у пустелі. Запас ходу складає 600 км. Маючи гібридний термоелектричний двигун, він розганяється від 0 до 100 км/год за шість секунд.

Джерело auto.bigmir.net

Не пропустіть