Українські бійці показали вітчизняний БТР-4 “Буцефал” (Відео)

Військові ЗСУ показали рідкісний український БТР-4 “Буцефал”.

Українські бійці показали БТР-4 “Буцефал”, який було розроблено у місті Харків, інформує РБК-Україна.

Як розповіли у відомстві, на відео екіпаж з бійців 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Саме вони вправно справляються з українським БТР та виконують бойові завдання. “Як і жива тварина, залізний кінь теж потребує догляду. Екіпаж цього “Буцефала” може дуже швидко довести його до ладу. Хлопці знають свій БТР, як власні п’ять пальців – адже здійснили з ним не один десяток бойових виїздів”, – підписано відео.

Нагадаємо, БТР-4 “Буцефал” – був розроблений в Україні. Це повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер з колісною формулою 8×8. Він може бути базовою машиною для оснащення спеціальних сил швидкого реагування та морської піхоти. “Буцефал” може вести бойові дії в різних умовах, зокрема й при застосуванні противником зброї масового ураження.

БТР може виконувати поставлені завдання у різних кліматичних умовах витримуючи температуру від -40 до +55 Цельсія, на дорогах з різним покриттям та в умовах повного бездоріжжя. Більшість деталей, які еобхфдні для даного БТР – українські, тому його вартість становить від 1,1 до 1,6 млн доларів. Від радянських моделей він відрізняється тим, що має безпечніший вихід солдатів у задній частині з десантного відсіку. Серед недоліків виділяють пласке днище, що знижує протимінний захист.


Не пропустіть