В Україна налагоджено виробництво хорватської машини розмінування MV-4

Україна досягла значного прогресу в локалізації виробництва хорватської легкої машини розмінування MV-4, повідомляє Мінекономіки України. MV-4 – це роботизована система розмінування та знешкодження вибухових боєприпасів, яка пройшла комплексні випробування та оцінку в Україні.

Станом на весну 2023 року в Україні працювало близько 500 груп розмінування або до 5000 військових інженерів/саперів. Такими темпами знадобиться приблизно 20 років, щоб розчистити 4700 км². Якщо припустити, що всі 174 000 км² території України, що постраждали від бойових дій, забруднені, знадобиться 757 років, щоб розчистити всі постраждалі території з таким потенціалом людських ресурсів.

Процес локалізації, який виконує українське підприємство A3tech у співпраці з хорватським виробником DOK-ING, зараз становить 15%. Проте до кінця року планується збільшити рівень локалізації до 25-30%, йдеться у повідомленні.

«Локалізація та масштабування виробництва дозволить виготовляти, обслуговувати та оперативно ремонтувати машини DOK-ING в Україні», – прокоментувала Міністр економіки Юлія Свириденко.

Машину розмінування MV-4 випробували за експериментальним проектом, розробленим Мінекономіки та затвердженим Кабінетом Міністрів України. Цей проект мав на меті встановлення обов’язкової сертифікації механізованого обладнання для розмінування, що забезпечує найвищі стандарти безпеки та продуктивності.

Джерело wheel-news.com

Не пропустіть