Показали найдорожчий електричний Cadillac (Фото)

Компанія Cadillac розсекретила прототип незвичайного електрокара Celestiq – навіть за допомогою промовідео. Він відрізняється незвичайним типом кузова, ультрарозкішним за мірками Cadillac салоном із 55-дюймовим екраном та статусом флагманської моделі. Передбачається, що серійна версія Celestiq виявиться найдорожчим Кадиллаком і буде порівнянною за ціною з моделями Bentley та Rolls-Royce. При цьому жодних технічних характеристик поки що не оприлюднено.

Незважаючи на силует, близький до фастбеку, розробники вважають за краще назвати Celestiq седаном. На думку компанії, ключові та найрозкішніші моделі Cadillac у минулому мали саме цей тип кузова, а Celestiq продовжує цю традицію у сучасному прочитанні.

Виробник уточнив, що Celestiq базується на платформі Ultium, як інші електромобілі концерну General Motors. Проте невідомі нині ні потужність двигунів, ні запас ходу.

Показаний зараз Celestiq є шоукаром і повинен давати уявлення про стилістику майбутнього серійного автомобіля (хоча, швидше за все, тираж Celestiq буде дуже обмеженим). У серійних електромобілів, мабуть, будуть ті ж п’ять дисплеїв в салоні з 55-дюймовим екраном на всю ширину передньої панелі і дах з регульованою прозорістю. Крім того, Cadillac обіцяє оснастити Celestiq системою автономного керування UltraCruise.


Не пропустіть