Кросовер Mini Aceman показав новий дизайн марки (Фото)

Бренд Mini готується до переходу на модельний ряд нового покоління, і перед нами його титульний представник, на прикладі якого концерн BMW вирішив показати, якими будуть Mini найближчого майбутнього. Поки що Mini Aceman дебютував у форматі концепт-кара, але серійний автомобіль буде практично таким же.

Mini Aceman – це компактний міський паркетник, який у табелі про ранги розташується між базовим тридверним хетчбеком (3821 мм у довжину) та кросовером Mini Countryman (4297 мм у нинішньої моделі, а новий стане ще більшим). Довжина новачка – 4050 мм, ширина – 1990 мм, висота – 1590 мм. Певною мірою Aceman замінить собою п’ятидверний Mini-хетчбек і універсал Mini Clubman, які не мають прямих спадкоємців.

Концепт має 20-дюймові колеса, безрамкові двері, а також незвичні для Mini незграбні розширювачі колісних арок. Втім, самі арки, як і раніше, напівкруглі. Дверні ручки, на кшталт сучасних BMW, з втопленими кнопками. Все це збережеться й у серійної машини. Суто концептуальні особливості – багажник у формі британського прапора на даху та повністю матрична оптика.

Mini Aceman зроблено у рамках нової дизайн-філософії під назвою Charismatic Simplicity. Вона має на увазі прості форми та лінії, скорочення зовнішнього декору і, зокрема, повну відмову від хрому. Натомість у концепту зроблено ставку на світлові ефекти: графічні малюнки можуть відображати не лише фари та задні ліхтарі, але також світлова панель на місці решітки радіатора. Хоча серійний Aceman, звичайно, буде простішим.

Філософія Charismatic Simplicity сповна використана і у п’ятимісному салоні. Тут відмовилися не лише від хрому, а й від шкіри (включаючи штучну). Натомість використана тканина, у тому числі зроблена з вторинної сировини. Навіть обплетення керма виконано з велюру.

На передній панелі збережено круглий центральний екран: тепер він зроблений на основі органічних світлодіодів (OLED) та має підвищену контрастність. Сама медіасистема – з новою оболонкою Mini OS, зробленою на базі операційної системи Android. Звичних приладів тут немає, зате на всю ширину передньої панелі (вона обтягнута тканиною) проектується картинка, у складі якої є маленький острівець з показаннями приладів і навігатором. Графічні теми можна змінювати, причому до кожної їх прив’язано свій звуковий супровід.

Mini Aceman — електромобіль, але про техніку поки що нічого не відомо. Цю інформацію розробники приберегли до прем’єри серійної машини, яка відбудеться лише 2024 року. Зате вже наприкінці цього року побачить світ хетчбек Mini нового покоління, і йому від концепт-кара дістануться багато рішень із серії Charismatic Simplicity.


Не пропустіть