Дизайн керма може кардинально змінитися: названо причину (Фото)

Німецький виробник ZF розробив нову конструкцію подушки безпеки, розташованої у верхній частині обода рульового колеса, звільнивши центральну частину. Це нововведення представляє підрозділ ZF Lifetec, який спеціалізується на безпеці автомобілів. За словами компанії, нова конструкція подушки безпеки не нехтує безпекою і відкриває нові можливості для дизайну.

Рульове колесо від ZF Lifetec з подушкою безпеки в ободі має цілісний і лаконічний дизайн. При цьому кнопки звукового сигналу залишаються в центрі. Ця конструкція дозволяє автомобільним компаніям додати до рульового колеса екран або інші елементи управління в центральній частині, де раніше розташовувалася подушка безпеки.

Крім того, ZF повідомляє, що нове рульове колесо можна поєднати з функцією, яка визначає, чи водій торкається керма в даний момент. Це може підвищити загальний рівень безпеки і зручності користування автомобілем.

Поки що ZF не надала інформації щодо готовності нової конструкції подушки безпеки до виробництва і не оголосила, коли вона буде впроваджена на серійних моделях. Однак, ця технологія, без сумніву, зацікавить дизайнерів автомобільних інтер’єрів, які прагнуть створювати більш естетичні та функціональні кермові колеса.