У Китаї хочуть запустити автобус, що їздитиме над машинами (ВІДЕО)

Унікальний автобус, який зможе переміщуватися просто над транспортним потоком, перевозити до 1400 пасажирів та отримувати частину живлення від сонячних батарей, презентували у Пекіні, повідомляє energolife.info.

Концепт великогабаритного транспортного засобу днями презентували на 19-й Пекінській Міжнародній виставці високих технологій (CHITEC). Відео із транспортною новинкою усього за кілька днів набрало 9,5 мільйонів переглядів у соціальній мережі «Facebook».
Енергію для руху автобус братиме частково із міської мережі, частково – від сонячних батарей на даху. Переміщатиметься він фіксованими маршрутами, однак не по рейкам, а за допомогою коліс, що суттєво скоротить вартість обладнання шляхів. Однин автобус та близько 40 кілометрів маршруту коштуватиме 7,4 млн. доларів, це приблизно одна десята коштів необхідних щоб побудувати метро тієї ж довжини.

Компанія зазначає що транспортний засіб буде рухатися з середньою швидкістю 40 кілометрів на годину і зможе скоротити пробки на 25-30%. Так званий трансзональний автобус зможе замінити до 40 звичайних, потенційно зекономивши 860 тонн палива, а також запобігши викиду 2640 тонн вуглекислого газу, зазначають конструктори.