Дві водневі моделі Renault вийдуть на ринок у 2022 році (Фото)

Компанія HYVIA представила у Франції два нові прототипи легких комерційних автомобілів на водневій тязі з нульовим викидом вуглекислого газу.  Машини відрізняються збільшеним запасом ходу й можуть заправитися воднем лише за 5 хвилин. Нагадаємо, що HYVIA є спільним підприємством, заснованим Renault Group та компанією-розробником паливних елементів Plug Power у червні 2021 року.

Перша з машин – це Renault Master Chassis Cab H2-TECH з пробігом 250 км на одній заправці. Вантажівка оснащена системою паливних елементів потужністю 30 кВт, акумулятором на 33 кВт.год та двома резервуарами, що вміщають 3 кг водню при тиску 700 бар. Дане шасі є основою створення різних моделей комерційного транспорту. Перший варіант – це закритий фургон об’ємом 19 м3 для перевезення вантажів масою до 1000 кг.

Друга модель – міський міні-автобус Renault Master City Bus H2-TECH з 9-місним салоном, здатним вмістити максимум 15 пасажирів. Паспортний запас ходу, який забезпечує встановлення тієї ж потужності (30 кВт), тут трохи більший – 300 км. У HYVIA кажуть, що автобус відмінно підійде як для службового, так і громадського транспорту.

Системи паливних елементів, електродвигуни та самі автомобілі планується виробляти у Франції. Обидві моделі мають вийти в продаж уже 2022 року.

Цікаво, що разом з виведенням на ринок водневих автомобілів HYVIA збирається втілити в життя і рішення з виробництва та доставки екологічного водню.

Джерело За Рулем

Не пропустіть