Suzuki випустила рідкісну спецверсію позашляховика Jimny (Фото)

Поки всі з нетерпінням чекають на дебюту 5-дверної версії позашляховика Suzuki Jimny, японський виробник оновлює звичайну тридверну версію позашляховика, поповнюючи асортимент спеціальним виданням. Suzuki Jimny 4Sport 2022 — це хардкорніша версія компактного позашляховика, запропонована в кількості всього 100 екземплярів, доступних виключно на ринку Бразилії.

Версія 4Sport за замовчуванням комплектується шноркелем, багажником на даху, розширювачами колісних арок, модифікованими бамперами, не забарвленими в колір кузова та іншим. Кузов забарвлений у сірий колір і на ньому є наклейки 4Sport 4×4. Як колісні диски тут використовуються 15-дюймові легкосплавні елементи, взуті в шини Pirelli M/T для кращого зчеплення з поверхнею, що долається.

У салоні такий Jimny отримує сині акценти в районі дефлекторів кліматичної системи, ручці перемикання передач та шкіряній оббивці сидінь. До речі, на спинках сидінь також є написи “4Sport”. Модель випускається виключно в 4-місному варіанті, але для більшого об’єму багажного відділення спинки задніх сидінь можна скласти в рівну підлогу.

Незважаючи на те, що стандартний Jimny довів свою ефективність на бездоріжжі, версія 4Sport має покращені характеристики. При цьому, варто відзначити, що виробник не провів жодних змін щодо підвіски чи рамної конструкції, тут основну роль відіграють шини, якими оснастили позашляховик. Завдяки шноркелю, глибина броду, що долається, збільшилася до 600 мм. Однак не обійшлося і без вад. Так, подані доповнення зменшили кут в’їзду та з’їзду, які тепер становлять 31 та 40 градусів відповідно. Однак ці цифри, як і раніше, досить вражаючі.

Під капотом знаходиться стандартний 1.5-літровий атмосферник на 107 к.с. і 138 Н*м моменту, що крутить. Зазначимо, що на деяких ринках цей двигун генерує трохи менше потужності — 101 к.с. і 130 Н*м моменту, що крутить. Мотор впливає на систему повного приводу Suzuki AllGrip Pro через автоматичну КПП на 4 передачі. У Бразилії дана версія позашляховика доступна за ціною від 35 105 доларів.


Не пропустіть