Найбільший та розкішний автомобіль Kia представили офіційно (Фото)

Після того, як Kia представила концепт EV9 у 2021 році, корейці готові до живого дебюту серійної версії свого найбільшого кросовера. Поки що відбулася лише онлайн-прем’єра, хоча перші зображення автомобіля злили до Мережі ще вчора. Позашляховик розташується на вершині модельної гами Kia, посунувши Telluride і ставши його електричною альтернативою з трьома рядами сидінь.

Дизайн серійної моделі мало чим відрізняється від концепту зразка 2021 року з так званою «цифровою усмішкою тигра» та вертикальними фарами та блоками ДХВ спереду.

Для електромобілів характерна відсутність традиційних решіток радіатора, а єдиний вентиляційний отвір у передній частині розташований під номерним знаком. Капот виглядає великим із компактними крилами та різкими лініями, що перетікають у передні двері.

Дверні ручки Kia EV9 забираються в кузов, щоб зменшити опір повітря, проте дзеркала реалізовані у класичному стилі та не замінені камерами.

Задня частина зустрічає скульптурними вертикальними формами та максимально чистими дверима багажника з написом Kia зверху. Бампер, а також весь обвіс уздовж нижньої кромки кузова виконаний у чорному кольорі, щоб наголосити на позашляховому характері моделі.

Інтер’єр EV9 такий самий технологічний, як і його зовнішній вигляд. Усередині встановлена злита в єдиний блок цифрова “приладка” та екран мультимедійної системи, а також невеликий 5-дюймовий дисплей для керування кліматичною системою.

Компанія обіцяє просторий салон та комфорт у всіх комплектаціях. Кросовер запропонують із 6 або 7 посадковими місцями, а також можливістю повороту другого ряду сидінь на 180 градусів.

Характеристики моделі корейці поки не розкривають, але, судячи з панелі приладів, запас ходу моделі може перевищити 480 км.

Виробництво EV9 планують налагодити цієї осені, а відправити у продаж сподіваються до кінця року.


Не пропустіть