BMW показала новий електричний кросовер Vision Neue Klasse X (Фото)

BMW провела скромну прем’єру другого представника автомобілів нової ери: минулого року дебютував седан Vision Neue Klasse, тепер показано Vision Neue Klasse X, яким у перспективі марка замінить BMW iX3.

Головна претензія до моделей BMW останніх кількох років – решітки радіатора, виконані у формі гіпертрофованих “ніздрів”. У представленого концепту все інакше, як у старих моделей BMW. Це щеплення ностальгії точно зіграє на руку і збільшить продаж.

У салоні кросовера майже все так само, як у седана: конфігурований дисплей BMW Panoramic Vision біля основи лобового скла, що замінює собою панель приладів, великий планшет мультимедіа з гранями, як у елементів “ніздрів”. Управління здійснюється голосом, оббивка виконана із перероблених матеріалів.

Відомо, що “мозками” автомобілів нової ери стануть чотири процесори: по одному на керування їздовою електронікою та автопілотом, інші відповідають за бортові системи. Заявлена обчислювальна потужність нової системи у десять разів вища, ніж у нинішньої.

Конкретики щодо силової установки для кожної моделі немає, але точно всі моделі Neue Klasse матимуть 800-вольтну архітектуру, енергоефективність шостого покоління eDrive буде на 25% вищою, автономність та швидкість зарядки зростуть на третину. Мінімальний запас ходу – 600 км.

Кросовер BMW Neue Klasse X стане серійним швидше за седан: виробництво моделі запустять на новому заводі в Угорщині в середині наступного року.


Не пропустіть