Skoda представила оновлену Fabia (Фото)

У чеській компанії розповіли про посвіжілий компактний хетчбек і універсал.

Після рестайлінгу Skoda Fabia обзавелася новими радіаторною решіткою і модернізованими бамперами, також злегка змінилася форма головної оптики. До речі, вперше для цієї моделі будуть доступні світлодіодні фари і задні ліхтарі. Ще була розширена лінійка колісних дисків.

Салон Фабії майже не чіпали: переглянута комбінація приладів, з’явилася можливість замовити мультимедійну систему Swing з сенсорним екраном діагоналлю 6,5 дюйма (раніше був 5-дюймовий тачскрін) і USB-порти для задніх пасажирів. У список устаткування моделі увійшли системи моніторингу «сліпих» зон, попередження про вихід зі смуги руху і автоматичного перемикання світла фар.

Головна «технічна сенсація» – Skoda позбавила Fabia дизеля 1.4 TDI (75, 90 або 105 к.с.). В Європі оновлену модель запропонують тільки з бензиновими трьохциліндровими моторами: «атмосферником» 1.0 MPI (60 або 75 к.с.) і турбодвигуном 1.0 TSI (95 або 110 к.с.). Турбований мотор має фільтр твердих частинок. Всі двигуни поєднуються з п’ятиступінчастою “механікою”, для найпотужнішого варіанта опціонально доступна коробка DSG7.

Публічна прем’єра рестайлінгової Skoda Fabia відбудеться в березні на Женевському автосалоні, на «старосвітський» ринок хетчбек і універсал вийдуть влітку. Як відзначили в компанії, компактна модель третьої генерації користується попитом в Європі – з моменту її дебюту в 2014 році було реалізовано понад 500 000 таких автомобілів.


Не пропустіть