Розбираємося разом: який мотоцикл краще вибрати новачкові

Ви вирішили влитися в славну родину байкерів? І це – правильне рішення! Мотоцикл – це душа, політ, свобода, спосіб життя … Правда, деякі стверджують, що байкер – це діагноз.

Є права категорії «А» – довідка не потрібна. Але – нехай говорять. Їм, гагарам, недоступний кайф польотів і падінь, тріск обважень їх лякає …

Перед тим, як вибирати перший мотоцикл Для початку потрібно визначитися як ви будете використовувати мотоцикл
Для початку визначтеся: що ви хочете від свого залізного друга? Вам потрібен спокійний, надійний і маневрений мотоцикл для міста? Або «божевільна» машина для траси ? Позашляховик для поїздок по таких місцях, де лазять тільки кози, та й то не всі?

Від відповіді на це питання буде залежати вибір конкретної моделі. Тобто ми станемо ближче до відповіді на питання «який мотоцикл вибрати першим».

Але деякі загальні рекомендації мотоцикла для початківця все ж дати можна.

Перший мотоцикл не повинен бути надто потужним. З «злий» і різкою моделлю невпевнений байкер просто не впорається. Це не автомобіль, де занадто різко втопленного педаль газу обертається в основному фінансовими втратами (ну, зніс комусь бампер, буває, справа житейська). Тут зайвий сантиметр газу може привести до травмпункту.

І дуже важкий байк брати не варто. Просто тому, що є лише один спосіб не падати з мотоцикла – це взагалі на нього не сідати. Всі новачки падають. А потім цю 235-кілограмову тушу ще й піднімати доведеться. Хто не пробував – повірте на слово, це важко!

Навіть якщо ваше прізвище Рокфеллер, не варто відразу брати найдорожчу і навороченную модель . Перший мотоцикл потрібен на сезон: навчиться впевнено водити і зрозуміти, що, взагалі, вам потрібно від байка. Потім ви його все одно продасте, але до цього кілька разів грунтовно упустите, подряпаєте, можливо, зірвете другу передачу і … Взагалі, подумайте щоб купить мотоцикл б/у . Для новачка це логічне рішення.

Мотоцикл для початківця обов’язково повинен бути яскравим ! Навіть – кричущим. І не для того, щоб випендритися. Просто – вас має бути добре видно на дорозі, щоб більш досвідчені водії заздалегідь помічали «п’яну молекулу» і встигали втекти з вашого непередбачуваного шляху.

Ваш байк повинен бути трохи флегматиком. Як комп’ютер, який, перед тим, як виконати команду, обов’язково викине віконце: «Ви впевнені? ..» Він не повинен чуйно реагувати на найменший дотик пензля, а, відчувши таке дотик, повинен вас як би запитати: «Ви впевнені, що різке гальмування на мокрому асфальті корисно для вашого здоров’я? »

Ось, мабуть, і все. Звичайно, добре, якщо байк буде зручним – але це вторинне.


Не пропустіть