Чим небезпечний телефон за кермом?

Сьогодні багато хто проводить в машині більшу частину дня. Саме тут відбуваються важливі дзвінки і обмірковують плани. Мобільний телефон – це невід’ємна частина будь-якого сучасного водія. При навчанні водінню ми чуємо сотні разів, що розмовляти за кермом по телефону не можна, адже це може легко призвести до ДТП , проте все одно робимо це, відволікаючись від дороги.

Чим небезпечний телефон за кермом?Чому небезпечні розмови по мобільнику за кермом?
Як відомо, під час розмови по мобільнику частина уваги водія перемикається, тобто, як кажуть автоінструктора , є якийсь елемент абстрактності. Людина розмовляє по телефону, тому його думки спрямовані в іншу сторону, і тому концентрація в якійсь мірі слабшає. Та й одна рука виявляється зайнята. А якщо під час розмови на дорозі виникне складна ситуація , де потрібно швидка реакція і такий же швидкий маневр, що робити в такій ситуації?

Швидше за все, водій з телефоном в одній руці не зможе швидко зреагувати, і ризик виникнення ДТП або аварійної ситуації зростає в кілька разів.

Що говорить статистика
До речі, розмови по телефону під час водіння заборонені в багатьох країнах, в тому числі і в Росії. Однак статистика показує, що ця заборона не зменшує кількість аварій на дорозі.

Вся справа в наступному: акуратний автомобіліст ніколи не стане відволікатися на мобільник будучи за кермом. Такий водій краще зупиниться для відповіді або передзвонить пізніше. А ось лихач відповідає на будь-які дзвінки, причому, не знижуючи швидкості автомобіля.

Розмови по телефону, написання СМС, користування іншими девайсами за кермом фахівці називають розсіяним водінням, коли людина, відволікаючись від дороги, не завжди може вчасно помітити небезпеку , до того ж він може спровокувати аварійну ситуацію.

Купіть гарнітуру!

Хочете бути завжди на зв’язку, але в той же час відчувати себе впевненим за кермом? Купуйте спеціальну гарнітуру AirPods через интернет-магазин skay.ua, яка відмінно підійде для автомобілістів. В цьому випадку під час розмови руки водія вільні, і він може здійснювати будь-які маневри.

Проте, є і противники подібних пристроїв. Деякі фахівці вважають, що використання бездротової гарнітури створює у автомобіліста помилкове відчуття впевненості.

Будь-яка розмова по телефону погіршує продуктивність водіння і знижує концентрацію уваги. Дослідження підтверджують цей факт. Виявляється, що розмова по стільниковому телефону під час водіння автомобіля збільшує ймовірність ДТП в чотири рази! І зовсім неважливо, розмовляє водій через «hands free» або тримає трубку рукою.

Невеликий висновок про використання телефону водіями
З вищесказаного можна зробити наступний висновок: причина багатьох ДТП аж ніяк не стільникові телефони. Небезпечні самі водії, які розмовляють по телефону за кермом або відволікаються на написання повідомлень. Такі водії водять автомобіль неуважно, наражаючи на небезпеку себе та оточуючих.

Так що найкращим варіантом спілкування по мобільнику є розмова в тихій і спокійній обстановці в автомобілі, який припаркований на узбіччі.


Не пропустіть