Коли міняти літню гуму на зимову і як правильно її обкатати?

Коли потрібно “перевзувати” автомобіль?

При температурі +5 7 градусів літня гума втрачає свою еластичність, і гальмівний шлях авто збільшується майже в два рази, виникає потреба в зимових шинах – https://titanshina.ua/shiny/goodyear/.

Осінь остаточно вступила в свої права. Чи пора вже міняти літню гуму на зимову або ще почекати?

Загальні рекомендації для заміни літньої гуми свідчать, що їхати в шиномонтаж потрібно, коли середньодобова температура знаходиться в межах від +5 до +7 градусів. Літня гума в таку погоду стає “дубової” і неефективною, особливо на слизькій дорозі. “Почати змінювати літні шини на зимові потрібно вже зараз. У зв’язку з можливим різким похолоданням головне завдання водія встигнути підготувати автомобіль ще до того, як з’явиться лід або сніг. Властивості сучасних зимових шин при експлуатації в теплу погоду не змінюються, і шини істотно не зношуються. Пам’ятайте, якщо шини вашого автомобіля не відповідають погоді, пересуватися на ньому небезпечно дали рекомендації в поліції.

Якщо в умовах першого снігу та ожеледиці у власника немає гострої необхідності користуватися авто з ранку, замінити гуму можна і в більш пізні терміни, так як до обіду тимчасовий сніговий покрив і ожеледь вже встигають розтанути Якщо поїздки відбуваються з ранку і вночі, то міняти гуму можна вже зараз. Скільки коштує в цьому році “перевзутися”?

Коли ставити і як обкатувати шиповану гуму?

Якщо шина фрикційна, її можна змінювати вже з середини вересня, нову шиповану гуму вже можна і навіть потрібно ставити, рекомендує Маврин. Деякі автомобілісти бояться заздалегідь встановлювати гуму, вважаючи, що їзда по асфальту негативно впливає на термін експлуатації і веде до втрати шипів. Але це не так, адже і взимку на дорозі нерідко в місті зустрічаються ділянки з голим асфальтом, і автомобіль їх долає нормально.

Найголовніше, щоб нова шина правильно пройшла процес обкатки, зазначає експерт. Для цього рекомендується подолати 500-700 кілометрів при швидкості не більше 60 км / год без різких розгонів, поворотів і гальмувань. Так, шип займе своє посадочне місце і буде довго служити. Причому на асфальті процес обкатки проходить краще.

Виробники не радять починати обкатку з настанням холодів. Мінусова температура зажадає від нової гуми відразу повного включення в роботу. Краще заздалегідь підготуватися до зими і ще до морозів “перевзути” машину. В іншому випадку і шини будуть зношуватися неправильно, і автомобіль стане менш керованим.

Зверніть увагу, що і недолік, і надлишок тиску в шинах значно збільшують їх знос. Але що найбільш важливо – шипи в приспущених колесах надовго не затримуються. Не маючи можливості закріпитися, вони дуже скоро випадуть. Небажані поїздки в цей період по глибоких ямах або подолання високих бордюрів, це може легко пошкодити необкатаному гуму. У цей період варто вибирати рівну дорогу, щоб потім відчувати себе впевнено навіть на бездоріжжі”.


Не пропустіть