Що таке біксенон

Биксенон – це відмінна заміна галогеновим лампам розжарювання. Біксенонові лампи освітлюють дорогу за рахунок газоразрядного джерела і виробляють перемикання потоку світла (ближній / дальній). Перемикання відбувається за рахунок зміни напрямку пучка світла. Такі лампи здесь, вони завоювали любов автомобілістів всієї планети і успішно замінили звичайні галогенові лампи.

Звичайні ксенонові лампи спонукали людей на створення біксенонових ламп, так як вони не могли змінювати напрямок світла і світили в різні боки, слепя зустрічні автомобілі. Біксенонові лампи комплектуються шторкою, яка пересувається під дією магніту, збільшуючи або зменшуючи напрямок світлового потоку. За рахунок ксенону пучок світла виходить більш яскравим, а потік світла забезпечує чудову потужність, здатну чудово висвітлити дорожнє покриття в погану погоду і в нічний час.

Биксенон це цілком і повністю новий переворотних продукт, який в наш час є абсолютним лідером на планеті освітлювальних приладів, а також – найкращим серед представлених на сьогоднішній момент варіантів. Часто можна почути давній питання, яке хвилює більшість автомобілістів: «Що ж все – таки краще, біксенон або ксенон?».

Вартість такого задоволення насправді недешева, проте, як видно з практики, воно того варто. Зміна напрямку світлового потоку може відбуватися шляхом переміщення колби не тільки за рахунок шторки (екрану). Цей рух може відбуватися як поворотним способом, так і відсуває. Для того щоб розуміти про те, що ж краще, слід розібратися, що таке біксенон, а так само розуміти, як і за допомогою чого він працює. За великим рахунком, особливої ​​різниці немає, якому з варіантів віддати перевагу – біксенон або ксенону, оскільки і ксенонові лампи і біксенонові, наповнені одним і тим же газом, який називається «Ксенон». «Бі» означає, що така лампа поєднує в собі два види світіння – близьке і далеке, з цього випливає, що джерелом світла в автомобільній фарі служить тільки одна лампа.

Якщо розібратися в конструктивному відміну ксенону від біксенона, то можна буде без жодних зусиль розібратися і в технічну сторону. Биксенон переводить потік світла з ближнього на дальній за рахунок зміни геометрії певної частини світлового променя. Таким чином, в конструкції біксенонових ламп застосовується електричний магніт, який служить для зміни геометрії колби, а в новіших і в той же час надійних варіантах, використовується конструкція у формі шторок, про яку говорилося вище. Як говорить більшість фахівців, біксенонові лампи здатні забезпечити чудове і надійне рішення, з питання дорожнього освітлення в нічний час доби. Ксенонові лампи в будь-якому випадку у багато разів перевершують звичайні галогенові лампи по терміну експлуатації, яскравістю і безлічі інших параметрів.

На сьогоднішній момент питання, про те, де можна купити біксенон, є неактуальним. В автомобільних магазинах дуже багато гідних пропозицій від популярних брендів, які досягли в цій сфері небувалих успіхів. Найголовніше – пам’ятати, що у багатьох машин як за ближній, так і за дальнє світло в фарі відповідає одна лампа. Тому перед покупкою біксенона, необхідно подивитися штатну лампочку, щоб дізнатися цоколь потрібної вам лампи.

Автомобілі, вироблені для американського ринку, як правило, мають одну і ту ж лампочку для далекого і ближнього світла. Зміна структури світлового променя, проводиться за рахунок зміни геометрії нахилу спеціально призначеним для цього пристроєм, в формі тумблера. У таких автомобілях встановити ксенонові або біксенонові лампи буде набагато простіше.

Ну і на закінчення кілька порад. Не рекомендується без потреби переводити перемикач з ближнього на дальнє світло. Такі навантаження можуть спровокувати за собою миттєвий вихід з ладу таких ламп. У тому випадку, якщо ви виявили, будь-які несправності, необхідно негайно звернутися в спеціалізований сервіс, де вам встановлювали біксенон. Використання ламп з дефектом або несправністю може спричинити за собою серйозне загоряння, оскільки ці лампи працюють від джерела високої напруги.


Не пропустіть