Які банки видають доступні кредити на купівлю авто?

Один із популярних способів придбання машини – банківське кредитування. Тому журналісти Motor Media Review вирішили дослідити, на яких умовах сучасні банки пропонують кредити населенню на придбання автотранспорту; як знайти фінансову установу з найнижчою процентною ставкою.

Для написання обзору ми використали дані дослідження українського рейтингу банківських послуг http://www.bankchart.com.ua/. На цьому сайті щотижня оновлюється рейтинг автокредитів, який побудований на реальній процентній ставці (номінальній ставці з врахуванням всіх комісій).

Станом на 30 травня 2018 року 15 банків пропонують 123 програми купівлі нових іномарок в кредит терміном на 1 рік. Середня ефективна ставка складає 8,7% річних. Повний рейтинг можна подивитись тут.

Розглянемо 3 найбільш вигідні кредитні автопрограми для фізичних осіб:

1) Реальна ставка 0,01% річних. 4 фінансові установи (Глобус, Укргазбанк, Правекс-Банк, ОТП Банк) пропонують 22 програми кредитування за ставкою 0,01% річних. У більшості випадків такі програми – акційні або передбачені на придбання певної марки і моделі машини. При сумі кредиту 125 тис. грн. розмір переплати складе 6,77 грн.

2) Реальна кредитна ставка 0,9% річних. Таку ставку пропонує банк Глобус згідно програми «Акційні умови №2 в рамках програми цільового роздрібного кредитування “Авто в кредит” для автомобілів Smart за умовами співпраці з корпорацією «УкрАВТО»». Сума переплати для кредиту 125 тис. грн. – 609,38 грн.

3) Реальна кредитна ставка 1,5% річних. Програма «ITAL- Finance, в рамках співпраці з ТОВ «ТД «УКРЛАДА» ТМ «Італмоторс Україна»» від банку Глобус. Сума переплати складе 1015,63 грн.

Максимальна реальна ставка по кредитах на нові іномарки складає 35,46% річних, сума переплати по кредиту відповідно складе 24006,77 грн. (для суми кредиту 125 тис. грн.). Таким чином, різниця між мінімальною та максимальною ставкою суттєва. Це говорить про необхідність порівнювати програми банків.

В наш час багато людей під час оформлення автокредиту користуються послугами юристів (для більш детального вивчення юридичних тонкощів кредитного договору). Крім того, послуги юридичних компаній можуть пригодитись при вирішенні суперечок з банком. Тому ми знайшли сайт, де є контакти всіх юридичних фірм в Україні.

Отже, рекомендуємо аналізувати, порівнювати всі пропозиції банків і лише після повного дослідження всіх комісій оформлюйте кредит. Це дозволить уникнути неприємних сюрпризів від банків у вигляді прихованих платежів.


Не пропустіть