Як вибрати дитяче взуття

Взуття на сьогоднішній день є одним з найважливіших елементів гардеробу будь-якої людини. Однак деякі в гонитві за модою забувають про те, що вона повинна мати в першу чергу практичну, а не естетичну функцію.

Чим загрожує носіння некомфортною взуття?
Найбільш поширеними з наслідків, які можуть виникнути від шкарпетки некомфортною взуття є:

відчуття больові в спині, стопах і колінах;
викривлення пальців;
варикоз;
розвиток плоскостопості;
біль типу глибинного в п’ята при тому, що потертості і всілякі мозолі відсутні, чревата шпорами п’ят. У цьому випадку необхідно зробити для обох п’ят рентгенографію;
врослі нігті;
процеси запальні в меніска;
різноманітні хвороби хребтових і тазові, наприклад, остеохондроз і радикуліт;
поява натоптишів і мозолів.
Саме з цієї причини для того щоб уникнути всіх описаних вище незручностей так важливо дотримуватися основних правил по вибору взуття. Або звернутися до спеціалістів магазин детской обуви Киндер Мода

Взуття для дітей: критерії якості
У всі часи до взуття пред’являлися специфічні вимоги, особливо якщо справа стосувалася дітей. На сьогоднішній день в цьому питанні кардинально нічого не змінилося, а тому, коли виникає необхідність вибору такого елемента гардероба як дитяче взуття, слід звернути увагу на такі моменти:

Матеріал. Незалежно від того, в який сезон буде носитися це взуття, перевагу бажано віддати таким елементам як дитячі туфлі, чобітки або босоніжки з матеріалу природного, який дозволить ніжці “дихати”. Виконані ж з шкір-замінника моделі пропускати не зможуть повітря до ніг, ніж спровокувати можуть грибок на нігтях і попрілості. Крім цього, з покровом шкірним ніг взаємодіють складові хімічні цього матеріалу, а тому, хоча б взуттєва підкладка, яка контактує безпосередньо з ніжкою зобов’язана бути виконана з текстилю або натуральної шкіри.
Підошва на взуття якісної в руках гнеться легко, в той час, як верхня частина занадто сильно не деформується. Гнучкість підошви залежати зобов’язана не від її товщини, а від якості використаного при виготовленні сировини.
Наявність устілки ортопедичної, так як саме дитячі черевики, які володіють такою устілкою вважаються самими якісними, оберігають стопи від деформацій і знімають навантаження за рахунок експлуатації в них супінатора.
Відсутність надто високого для малюка каблука, шкарпеток загострених або платформи, так як через них можуть з’явитися такі “принади” як шишки, пальцевая деформація, натоптиші і поперечна плоскостопість.

Дитячі туфлі: вчимося правильно вибирати розмір
Для того щоб максимально точно підібрати відповідний ніжці малюка розмір, необхідно приміряти на нього обидва черевичка, що становлять пару, адже його ніжки за розміром можуть відрізнятися. Увага пильну при цьому потрібно звертати на тріаду основних параметрів: повноту, довжину і підйом ноги. Дитина повинна переконатися, пройшовши по залу, що ця пара за розміром йому підходить ідеально, облягаючи ногу щільно, але не натискаючи. Якщо малюк почуває себе в них комфортно, можна переходити до наступного кроку.

Слід переконатися в тому, що між носком вироби і кінцями пальців на ногах існує невеликого розміру зазор. Через те що влітку ніжка може через спеку набрякати, а взимку цей зазор являє собою повітряний прошарок тепла. Розраховувати на те, що взуття через якийсь час розноситься, не потрібно, так як підібрана вірно взуття зобов’язана з першого дня бути комфортною для шкарпетки. Розмір ноги може збільшуватися з віком навіть у дорослих, що вже говорити про дітей. Саме тому необхідно періодично вимірювати його розмірної лінійкою.

Дитяче ортопедичне взуття

Дитяче взуття: вибір за минулими сезонами
Влітку в будні дні найкраще носити дитячі босоніжки, броги або мокасини, виконані з текстилю або натуральної шкіри. Не слід носити взагалі або тільки “на вихід” дитячі туфлі лакові, так як вони повітря пропускають погано.

У міжсезонний період типу осені і весни носити найкраще не пропускають воду дитячі чоботи або черевики. Чим товщі в таких моделях буде підошва, тим краще, адже це допоможе малюкові виявитися не в калюжах, а над ними. Передбачені в такому взутті блискавки доходити повинні акурат до підошви.

До такого елементу гардеробу як дитячі чоботи також є безліч вимог. В першу чергу вони стосуються підошви, яка повинна бути ребристою і мати товщину не менше пари сантиметрів. Саме така товщина і рельєф допоможуть попередити ковзання, ніж допоможуть запобігти травми на льоду. Ще одним важливим моментом є підкладка, так як виконані на натуральному хутрі вівці або цигейці чобітки здатні захистити дитячі ніжки від переохолодження, а саму дитину від можливого грипу або застуди.