Audi представила новий седан A8 (Фото)

Компанія Audi представила флагманський седан A8 нового покоління. Зовнішність A8 виконана в новій стилістиці Audi. Модель використовує матричні лазерні фари і ліхтарі на органічних світлодіодах, а в салоні – нову центральну консоль з двома дисплеями і мінімум фізичних кнопок, пише auto.bigmir.net.

Щоб потрапити в автомобіль, замість ключа можна використовувати смартфон з модулем бездротового зв’язку NFC, який потрібно буде піднести до дверної ручки, щоб відкрити замки. Крім звичайних для цього класу задніх крісел з масажем і вентиляцією, з’явився опціональний масаж ступень пасажира.

Управління мультимедійним комплексом і настройками крісел здійснюється за допомогою спеціального знімного пульта. Також в задню полку вбудований спеціальний датчик світла, який в разі, якщо сонце світить ззаду, дає команду змінити налаштування клімат-контролю, іонізатор. Седан має систему ароматизації повітря, аудіокомплекс Bang & Olufsen з 23 динаміками, проекційний дисплей, навігацію, бездротові зарядки для смартфонів, круговий відеоогляд, адаптивний круїз і пробковий автопілот.

Автопілот працює на швидкості до 60 кілометрів на годину, завідуючи рульовим керуванням, газом і гальмом, а також може своєчасно зреагувати, якщо хтось підрізає і різко повернути перед машиною. Автопаркувальник може без участі водія і необхідності його знаходження в салоні припаркувати машину як паралельно, так і в гараж. Робота системи запускається і контролюється за допомогою додатка для смартфона.

Спочатку Audi A8 буде пропонуватися з бензиновою і дизельною шістками об’ємом три літри, що розвивають 286 і 340 сил відповідно. Потім з’являться чотирьохлітрові вісімки потужністю 435 (дизель) і 460 (бензин) сил. Слідом седан отримає 585-сильний мотор W12 і 449-сильну гібридну силову установку mild hybrid (MHEV), де застосована 48-вольтна мережа. Гібрид зможе розганятися на електротязі до 135 кілометрів на годину і проїжджати без підзарядки до 50 кілометрів. Сотню така машина набере за 4,9 секунди.

У Німеччині нові A8 почнуть продавати восени. Ціни на модель будуть починатися від 90 600 євро, а на версію L – від 94 100 євро.


Не пропустіть