Заміна моторного масла в двигуні. Основні правила і рекомендації

Своєчасна і грамотна заміна стає обов’язковою умовою для довговічності, солідного ресурсу роботи тертьових елементів двигуна, його продуктивності і економічності обслуговування. Зупинимо увагу на ключових радах фахівців, що дозволяють домогтися такого ефекту без спеціальних навичок і устаткування. Дана процедура у різних машин багато в чому схожа, відмінності в більшості своїй мінімальні. Найоптимальнішим буде замена масла в двигателе на Maslenka.ua

Як проводиться процедура – основний порядок дій

Для зливу масла відкручуємо пробку. Зливається досить швидко, більше 4-5 хвилин, як правило, не потрібно. Але варто розуміти – не вдасться його повністю злити. Це не проблема, оскільки тут зберігаються трохи більше трьох-чотирьох відсотків. Обов’язково слід контролювати рівень завдяки щупу. Заливаємо 70% від всього обсягу, потім вже коригуємо щупом.

З якою періодичністю необхідна заміна
Завдяки поліпшенню якості сучасних масел нормальний інтервал між заміною масла можна вважати діапазон 10-12 тис. Пройдених кілометрів. Потрібно враховувати, що даний показник встановлюється при нормальних умовах експлуатації. Чим виявляться умови поїздок гірше, тим частіше може вимагатися заміна. Не будемо забувати, що їзда по місту прирівнюється до складних умов експлуатації.

Чи потрібна заміна фільтра?
Коли проводиться заміна масла, обов’язково слід замінити і фільтр. Навіщо це потрібно? Насправді робота з засміченим подібна експлуатації автомобілів зовсім без нього. Його обов’язково слід міняти, оскільки при подоланні відстані в 12 тис. Кілометрів він вже виявляється забитим, масло буде неочищеним, збільшуючи знос.

Основні принципи даної процедури

Відповідально ставтеся до вибору підходящого моторного масла. Краще робити ставку на марки, які рекомендовані виробником. Важливо розуміти, що в’язкість на практиці стає зовсім не головним параметром для оптимальної покупки. Не слід зловживати відповідними «експрес» замінами. Не бійтеся міняти масло частіше. Ефект від такої турботи зможете помітити у вигляді стабільності і економічності двигуна, який буде працювати плавно і впевнено. Обов’язково перевіряйте рівень масла. Наслідком недоливу масла може виявитися масляне голодування тертьових елементів. При переливе виявляється негативний вплив для роботи тертьових механізмів.
Відмовтеся від сумнівних продавців масел. Підробки не будуть повністю відповідати оригіналу. Купівля надійного масла стає розумною інвестицією в безпеку і довговічність роботи деталей, що труться, мотора вашого автомобіля.


Не пропустіть