Ремонт турбін. Що потрібно знати, коли їдеш в сервіс

На сьогоднішній день власники автомобілів, користуються такою послугою, як ремонт турбин. Поломка може застати абсолютно несподівано, а може подавати ознаки вже з самого початку виходу з ладу. Чим швидше поломка буде помічена, тим швидше вона усунеться без будь-яких наслідків.

Ремонт турбіни можна здійснити в спеціальних сервісах, які спеціалізуються тільки на даному виді ремонтних робіт. Це дозволить вам бути впевненим в тому, що деталь відремонтують швидко і якісно.

Перше, на що необхідно звертати увагу по приїзду на сервіс – це наявність необхідного обладнання. Також важливим є наявність документів, які дають гарантію якості обслуговування. Майстерні, у яких немає необхідних документів зазвичай проводять ремонт за нижчою ціною, але при цьому не даючи ніяких гарантій.

Причини поломки турбіни

Неякісне, забруднена олія. Необхідно замінювати масло вчасно, інакше наслідки можуть бути самими різними.
Недостатня кількість масла. Рівень масла може падати через наявність пошкоджень на резервуарі.
Попадання в середину турбіну стороннього тіла. Це сприяє утруднення належного функціонування.
Перегрів турбіни.

Як здійснюється ремонт турбін?

Першим етапом при ремонті турбін є діагностика. Перш ніж почати ремонт, фахівця необхідно з’ясувати місце поломки і деталь, яка вимагає заміни. Для того, щоб провести діагностику, необхідно демонтувати турбокомпресор.

Після того, як турбіна буде знята, майстри очищають всі деталі від бруду і масел, для того, щоб всі елементи були у вільному доступі.

Коли всі деталі очищені, фахівці проводять заміну непридатних деталей на нові. Найчастіше всі деталі продаються комплектами, тому замінюють їх теж комплектом.

Потім, після заміни деталей, турбіна проходить так звану балансування. Після балансування монтується картридж, в який заливають масло. Якщо в старому картриджі виявлено пошкодження, його замінюють на новий. Новий картридж так само перевіряють на витік масла, т.к заводський новий картридж може бути бракованим.

Для того, щоб турбінна система не піддавалася частих поломок, необхідно стежити за якістю олії, яке ви використовуєте для свого автомобіля, а також проводити перевірку на станції обслуговування.


Не пропустіть