Які права потрібні на квадроцикл і снігохід?

Отримання категорії A1 можливо якщо вік водія перевищує 16 років: Для отримання посвідчення тракториста-машиніста необхідно отримати спеціальну медичну довідку, в якій повинно бути зазначено, що Ви придатні до управління самохідними машинами (а не звичайними автомобілями) відповідної категорії. Для підготовки на категорію A1 не краще проходити навчання в автошколі. Підготуватися до іспиту можна на av-k.com.ua/категория прав A.

Іспит складається з двох частин: теоретичної та практичної. Теоретична частина приймається за квитками, затвердженим міністерством сільського господарства РФ. Природно, при самостійній підготовці до отримання прав тракториста, слід знайти ці квитки і вивчити їх. Якщо Ви не складете теоретичну частину відразу, повторний іспит буде призначений не раніше ніж через тиждень. Те ж саме треба сказати і про практичну частину. Зверніть увагу! Якщо кандидат 3 рази поспіль не здає практичний іспит, він повинен в обов’язковому порядку пройти додаткове навчання. Причому на наступну перескладання необхідно надати документ про це. Результати теоретичного іспиту дійсні протягом 3-х місяців, після чого теорію також потрібно перескладати повторно.

Автодром включає наступні вправи:

початок руху з місця на підйомі (естакада)
розворот при обмеженій ширині території при одноразовому включенні передачі (розворот в обмеженому просторі)
постановка самохідної машини в бокс заднім ходом (в’їзд в бокс заднім ходом)
агрегатування самохідної машини з причепом (причіпний машиною) гальмування і зупинка на різних швидкостях, включаючи екстрену зупинку
На практиці отримати права на квадроцикл або снігохід не складе особливих труднощів, тому що ці транспортні засоби поки що не настільки популярні, як автомобілі, і величезних черг в Держтехнагляді очікувати не слід.
Наступна таблиця дасть розуміння про те, які ж категорії будуть тепер в звичайних водійських правах:

скутери M
Мотоцикли A A1
Легкові B BE B1
Вантажні C CE C1 C1E
Автобуи D DE D1 D1E
трамваї Tm
тролейбуси Tb


Не пропустіть