Навіщо потрібен GPS трекер

gps трекер застосовуються для відстеження переміщень різних об’єктів. Дуже популярні такі пристрої для відстеження переміщення дітей. Однак, застосовувати їх можна і для відстеження автомобілів. Але спочатку давайте розберемося навіщо цей прилад може нам знадобитися.

Сфера застосування GPS-трекерів

По-перше, кожен автовласник переживає про збереження своєї машини. Для цього встановлюються сигналізації, іммобілайзери, блокувальники керма і інші протиугінні засоби. Однак, часто такого захисту може не вистачити, і зловмисники все-таки можуть викрасти ваш автомобіль. Знайти його, як показує практика, буває вкрай складно. Саме в таких випадках і допоможе трекер. Він відстежить всі переміщення автомобіля і передасть інформацію про його місцезнаходження, тому повернути свій автомобіль не складе особливих труднощів.

Дедалі більшого поширення трекери отримують на автотранспортних підприємствах і просто в компаніях, де в операційній діяльності використовується багато транспорту. Встановивши трекери на весь рухомий склад, диспетчер зможе легко контролювати переміщення кожного транспортного засобу, всі зупинки, відхилення від маршрутів і т.п. Як правило, після впровадження системи контролю, підвищується дисципліна водіїв, і знижується витрата палива.

Детальніше про трекер

Отже, GPS трекер – це прилад, який приймає дані з супутників GPS і ГЛОНАСС, після чого відправляють їх на ПК або смартфон власника. Т.ч. господар автомобіля може бачити, де знаходиться його транспортний засіб. Трекери розрізняються за своїми функціональними можливостями, від наявності яких часто залежить і ціна.

Бажано, щоб трекер був невеликого розміру. Тоді він буде менш помітний в автомобілі і викрадачам буде складно його виявити. Водонепроникний прилад дозволить зробити установку не тільки всередині салону, але і, наприклад, під днищем автомобіля.

Перевагу слід віддавати трекерам, які мають чіпи і GPS і ГЛОНАСС. В такому випадку можна отримувати максимально точні координати автомобіля. Можливість роботи від батарейок забезпечує автономну роботу і відсутність необхідності підключатися до проводки автомобіля.

Ще з корисних функцій – інтервальний режим (коли автомобіль передає свої координати в задані проміжки часу). Крім інтервального режиму, може використовуватися датчик руху. В такому випадку координати будуть передаватися при початку руху.

Функціональних можливостей у трекера набагато більше. Трекери від виробника Teltonika мають високу якість, надійністю і довговічністю. Саме тому вони користуються популярністю у автовласників.


Не пропустіть