Як вибрати автомобільні шини для будь-якого часу року

Шини є дуже важливою деталлю будь-якого автомобіля. Підібравши найбільш підходящий варіант шин на выбрать цмк шины, Ви забезпечите максимальний комфорт і безпеку водіння, а також будете впевненіше почувати себе на дорозі. Правильно підібрані шини допоможуть не тільки оптимізувати навантаження на основні вузли автомобіля, але і зменшать витрата палива, що в наш час досить актуально.

Тонкощі вибору зимових шин

Щороку настає момент, коли доводиться міняти літню гуму на зимову. Експлуатувати її слід, коли температура повітря за вікном падає нижче + 5 ° С. Зимові шини мають більш м’яку гуму, ніж літні, і вона не так сильно твердне при впливі негативних температур. Підходити до вибору зимових шин необхідно, виходячи з погодних умов, оскільки зими в різних регіонах можуть бути різними. При виборі зимової гуми обов’язковим параметром є наявність звивистих прорізів на протекторі (ламелей), оскільки саме ці прорізи допомагають чіплятися за торований сніг і лід.

Зимові шини діляться на два основних типи:

– Шипована гума;
– ламелізована гума (або, як її ще називають в народі – “липучка”).
Шипована гума – це шина, яка оснащена шипами, і створена для кращого зчеплення з дорогою в сніжну погоду і на дорогах з обмерзанням. Наявність шипів забезпечує автомобілю, що рухається по таким дорогам, найкраще гальмування. В умовах суворих зим шиповані шини є найбільш затребуваними, проте вони сильно шумлять і досить швидко зношуються на «голому» асфальті. Крім цього, при русі по сухому асфальту шипи швидко вилітають з шин.

Деякі рекомендації по експлуатації зимових шипованих шин:

1. Нова зимова гума потребує обкатці (близько 500 кілометрів шляху). Обкатка необхідна для того, щоб шипи зайняли правильно положення, у напрямку руху. У цей час намагайтеся різко не стартував і не гальмувати, а також не міняйте різко напрямку руху. Саме від того, наскільки добре Ви обкатати шиповані шини, буде залежати те, як довго шипи протриматися в ваших колесах.
2. Купуйте шиповану гуму, яка була ошипована на заводі. Не займайтеся цим самостійно
Ламелізована гума або “липучка” – це схожа з шиповану зимова гума, головною відмінністю якої є повна відсутність шипів. Завдяки більшій кількості зиґзаґоподібних прорізів (ламелей) на такій гумі, значно поліпшується зчеплення з дорожнім покриттям. На відміну від шипованих шин, така гума завдає мінімальної шкоди дорозі. На мокрому асфальті «липучка» як би «прилипає» до нього, оскільки вона краще відводить воду завдяки м’якій гумі, що входить до її складу. Навіть при дуже низьких температурах така гума практично не дубєєт, і продовжує виконувати свої функції, однак все ж програє шипованним шинам на льоду і снігу. Такі покришки варто використовувати в регіонах з мінімальною кількістю зимових опадів.


Не пропустіть